autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte cu caramele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere, , 6 caramele moi, , 70 g unt sarat, , 3 linguri migdale curatate de coaja, , 3 linguri alune (nesarate) decorticate, , 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spalati merele, stergeti-le, taiati-le capacul, indepartati - cu o lingurita ascutita - casuta lemnoasa si semintele si asezati-le unul langa altul pe o tava unsa cu unt.
Prajiti usor intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime) alunele si migdalele, lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta si taiati-le marunt, la fel ca si fisticul. Umpleti merele cu amestecul de fructe, puneti in fiecare cate o caramela si o bucatica de unt, asezati la loc capacelele si turnati in tava 10 cl de apa. Dati merele 30 de minute la cuptor si serviti-le fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu caramele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu visine

Briose cu visine

Mod de preparare: Se bate la mixer zeama de fructe cu zaharul pana la topirea cristalelor. Se

3 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolatoasa cu cirese

Ciocolatoasa cu cirese

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere
  • 6 caramele moi
  • 70 g unt sarat
  • 3 linguri migdale curatate de coaja
  • 3 linguri alune (nesarate) decorticate
  • 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
DULCEATA DE COJI DE PEPENE ROSU