autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte cu caramele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere, , 6 caramele moi, , 70 g unt sarat, , 3 linguri migdale curatate de coaja, , 3 linguri alune (nesarate) decorticate, , 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spalati merele, stergeti-le, taiati-le capacul, indepartati - cu o lingurita ascutita - casuta lemnoasa si semintele si asezati-le unul langa altul pe o tava unsa cu unt.
Prajiti usor intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime) alunele si migdalele, lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta si taiati-le marunt, la fel ca si fisticul. Umpleti merele cu amestecul de fructe, puneti in fiecare cate o caramela si o bucatica de unt, asezati la loc capacelele si turnati in tava 10 cl de apa. Dati merele 30 de minute la cuptor si serviti-le fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu caramele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si iaurt

Tarta cu mere si iaurt

Separat taiem 2 mere cubulete ,iar celelate mere le taiem felii(nu inainte de-a le spala si curata

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu fulgi de ovaz,  stafide si merisoare

Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare

Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca

5 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere
  • 6 caramele moi
  • 70 g unt sarat
  • 3 linguri migdale curatate de coaja
  • 3 linguri alune (nesarate) decorticate
  • 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine