Mere coapte cu caramele

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere,
  • 6 caramele moi,
  • 70 g unt sarat,
  • 3 linguri migdale curatate de coaja,
  • 3 linguri alune (nesarate) decorticate,
  • 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spalati merele, stergeti-le, taiati-le capacul, indepartati - cu o lingurita ascutita - casuta lemnoasa si semintele si asezati-le unul langa altul pe o tava unsa cu unt.

Prajiti usor intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime) alunele si migdalele, lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta si taiati-le marunt, la fel ca si fisticul. Umpleti merele cu amestecul de fructe, puneti in fiecare cate o caramela si o bucatica de unt, asezati la loc capacelele si turnati in tava 10 cl de apa. Dati merele 30 de minute la cuptor si serviti-le fierbinti sau caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc