autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte cu caramele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere, , 6 caramele moi, , 70 g unt sarat, , 3 linguri migdale curatate de coaja, , 3 linguri alune (nesarate) decorticate, , 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr.C. Spalati merele, stergeti-le, taiati-le capacul, indepartati - cu o lingurita ascutita - casuta lemnoasa si semintele si asezati-le unul langa altul pe o tava unsa cu unt.
Prajiti usor intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime) alunele si migdalele, lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta si taiati-le marunt, la fel ca si fisticul. Umpleti merele cu amestecul de fructe, puneti in fiecare cate o caramela si o bucatica de unt, asezati la loc capacelele si turnati in tava 10 cl de apa. Dati merele 30 de minute la cuptor si serviti-le fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu caramele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătite cu cacao și cremă de afine

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker

12 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Tarta de morcovi

Tarta de morcovi

Morcovii se curata si se taie bucatele.Se amesteca cu toate ingredientele de mai sus.Se pun intr\'o

1 vot    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 mere
  • 6 caramele moi
  • 70 g unt sarat
  • 3 linguri migdale curatate de coaja
  • 3 linguri alune (nesarate) decorticate
  • 3 linguri fistic (nesarat) decorticat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mure si frisca