autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mere coapte umplute cu smochine

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
10 mere, 300 - 400 g smochine – Eu am folosit smochine congelate, scortisoara dupa gust, o lingura nuca macinata,migdale sau alune, Pentru sirop : 100 ml vin alb, 2 linguri zahar,un pliculet zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .
Smochinele congelate doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate.
Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus...
Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.
Se servesc reci ca atare sau cu frisca,inghetata…
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte umplute cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
COSULETE CU FRUCTE

COSULETE CU FRUCTE

Aluat: Se freaca galbenusurile cu zaharul,sare si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Cel

19 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Multumesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Un deliciu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Ca bine mai arata...de gust...ce sa mai vorbim...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Bune, bune de tot.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Va multumesc pentru aprecieri si o sa va placa in mod sigur...

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte bune,imi aduce aminte de copilarie cind mama facea merele simple in cuptorul de la soba si erau foarte bune,dar acestea impreuna cu fructele exotice sunt un delicu.Felicitari si sigur am sa o incerc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Multumesc mult...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Sa stii Valentina ca ai indus in eter un miros virtual de mere coapte !!!!!!!!!!! . Din cauza smochinelor, mirosul a devenit si excentric !!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert sanatos, gustos, rapid!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Va multumesc tuturor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Multumesc...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Imi plac merele coapte,cu smochine cred ca sunt si mai bune!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte bune,i-mi plac oricum!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      O idee minunata;am umplut merele cu de toate,dar niciodata cu smochine.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Gustoase si aromate merele dumneavoastra!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Va multumesc mult tuturor..

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Interesanta reteta ta, "mere umplute cu smochine", si arata tareee bineeee. Felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Delicioase si aromate!*****

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Nu mai pot de pofta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Multumesc...Intr-adevar rapid si gustos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Cred ca sunt gustoase tare...Felicitari !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Ce bune trebuie sa fie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • 10 mere
  • 300 - 400 g smochine – Eu am folosit smochine congelate
  • scortisoara dupa gust
  • o lingura nuca macinata,migdale sau alune
  • Pentru sirop : 100 ml vin alb
  • 2 linguri zahar,un pliculet zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chocolate Waffles