Mere in albus

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 mere frumoase
  • 4 albusuri spuma
  • 200 gr. zahar
  • unt
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se curata merele, se scobeste mijlocul, inlaturand semintele, se fierb intr-un sirop slab, ca pentru compot, si la foc foarte mic, ca sa ramana intregi. Deoparte se bat albusurile cu zaharul. Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se aseaza merele racorite si scurse de sirop, cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura, putina coaja de portocala zaharisita si taiata marunt. Se pune albusul intr-un cornet cu varful crenelat, si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus. Se dau la cuptor la foc moale, se servesc calde sau reci, dupa placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise