Ingrediente
5 mere potrivite ca marime, 300g aluat de foitaj din comert, 4 lingurite zahar brun, 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere, scortisoara dupa gust, visine uscate, 3 lingurite nuca macinata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
4 voturi
Mod de preparare
Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare gaura se pune putin unt,zahar si scortisoara.Se da tava la cuptorul incins pentr 10-15 minute cat sa se inmoaie putin merele.Se scot, se lasa la racit,iar intre timp pregatim aluatul.Se intinde foaia si se taie partrate egale in functie de marimea merelor.Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate un mar,iar in mijlocul marului se adauga nuca si visine uscate,sau stafide,dupa preferinta si gust se pot umple cu ce doriti.Se imbina colturile aluatului .Se pun merele intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuprorul preancins la 180gC pana ce aluatul s-a rumenit frumos.Se scot se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de inghetata de vanilie sau sos de vanilie.
violette (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Simplu si delicios....prezentare super.....
husni (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Simplu si bun. Ai de la mine 5 stelute pentru decorul final
joly-gina (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
foarte usor de facut si arata super
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Gustoase si sanatoase...