autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Mere in aluat de foitaj

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
5 mere potrivite ca marime, 300g aluat de foitaj din comert, 4 lingurite zahar brun, 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere, scortisoara dupa gust, visine uscate, 3 lingurite nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja si de casuta seminala cu aparatul special de scos cotoare.Sau daca nu aveti,se taie marul in doua si se scote cotorul,apoi merele se unesc inainte de a fi puse in aluat.
Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare gaura se pune putin unt,zahar si scortisoara.Se da tava la cuptorul incins pentr 10-15 minute cat sa se inmoaie putin merele.Se scot, se lasa la racit,iar intre timp pregatim aluatul.Se intinde foaia si se taie partrate egale in functie de marimea merelor.Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate un mar,iar in mijlocul marului se adauga nuca si visine uscate,sau stafide,dupa preferinta si gust se pot umple cu ce doriti.Se imbina colturile aluatului .Se pun merele intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se dau la cuprorul preancins la 180gC pana ce aluatul s-a rumenit frumos.Se scot se pudreaza cu zahar pudra si se servesc alaturi de inghetata de vanilie sau sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in aluat de foitaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri moi

Fursecuri moi

Se amesteca untul cu mierea si cu cele doua oua. Se varsa apoi laptele cald, se face o pasta, se

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PERE IMBATATE CU INGHETATA

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Salvat reteta, neaparat trebuie experimentata, arata tare bine, apoi imi place foietajul.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    I-mi lasa gura apa!ce bun!!!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Imi place ideea ta! A iesit o reteta pe cinste! Felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Simplu si delicios....prezentare super.....

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Simplu si bun. Ai de la mine 5 stelute pentru decorul final

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      foarte usor de facut si arata super

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Gustoase si sanatoase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 mere potrivite ca marime
  • 300g aluat de foitaj din comert
  • 4 lingurite zahar brun
  • 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere
  • scortisoara dupa gust
  • visine uscate
  • 3 lingurite nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Salvat reteta, neaparat trebuie experimentata, arata tare bine, apoi imi place foietajul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Jeleu de portocale