Se curata merele, se scobesc la mijloc si pe masura ce sunt curatate, se pun in apa rece cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se taie pentru fiecare mar cate o felie de paine fara coaja. Se unge cu unt o forma de piatra cu marginile joase, se pun feliile de paine si deasupra merele bine scurse si umplute la mijloc cu zahar. Deasupra, peste fiecare, se pune o bucatica de unt. Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 3/4 de ora. Se uda de vreo doua ori cu sirop de zahar. Cand sunt aproape gata, se toarna deasupra cateva linguri de sirop legat si se mai lasa putin la cuptor. Se servesc in forma.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii