Mere, pere in ... aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mere, pere in ... aluat

Ingrediente

  • 4 mere
  • 2 pere
  • 50 gr migdale
  • 4 linguri de unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 linguri miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 foi de placinta
  • 2 linguri zahar.

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.

Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor (pastram 1/2 de centimetru din casuta pentru a nu ne curge umplutura).

Umplem merele cu toppingul de pere si migdale.

Topim cele 3 linguri de unt ramase. Luam fiecare foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Asezam marul umplut in mijlocul foii. Pliem foaia pe diagonala, avand grija sa imbracam tot marul in aluat. Asezam merele intr-o tava, le pensulam bine cu unt topit si le presaram cu zahar amestecat cu 1/4 lingurita scortisoara. Coacem merele la 160 grade Celsius timp de 30 de minute.

Le sevim caldute alaturi de toppingul de pere ramas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise