Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.
Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor (pastram 1/2 de centimetru din casuta pentru a nu ne curge umplutura).
Umplem merele cu toppingul de pere si migdale.
Topim cele 3 linguri de unt ramase. Luam fiecare foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Asezam marul umplut in mijlocul foii. Pliem foaia pe diagonala, avand grija sa imbracam tot marul in aluat. Asezam merele intr-o tava, le pensulam bine cu unt topit si le presaram cu zahar amestecat cu 1/4 lingurita scortisoara. Coacem merele la 160 grade Celsius timp de 30 de minute.
Le sevim caldute alaturi de toppingul de pere ramas.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii