Se curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si se taie felii cam de 1 cm. grosime. Se pun intr-un castron, se toarna 2-3 linguri de rachiu sau de rom, se presara o lingura de zahar si se tin astfel vre-o jumatate de ora. Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, 2 galbenusuri de ou, o lingura de ulei, una de rom si un praf de sare. Se amesteca cu incetul, ca sa nu se faca cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele 2 galbenusuri facute spuma. Se scurg bine feliile de mere de zeama pe care au lasat-o, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe o parte si pe alta. Se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar pisat.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii