autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
Este un desert bun pentru toate varstele si nu trebuie sa-i invidiem pe bebelusi,nu?Putem sa-l pregati cat ai clipi si pe deasupra este si foarte sanatos., , Avem nevoie de mere,biscuiti,cateva napolitane de post zeama de lamaie, de albine sau zahar,miez de nuca,scortisoara si nucsoara macinata dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja,se dau pe razatoare,se stropesc cu putina zeama de lamaie si se amesteca cu biscuitii pisati,napolitanele maruntite,miezul de nuca macinat, scortisoara, nucsoara dupa gust,miere de albine sau zahar dupa gust.
Se serveste in castronase,bolulete la temperatura camerei sau rece dupa preferinta si se poate orna cu miez de nuca,stafide ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Cookies cu stafide

Cookies cu stafide

Se amesteca fructoza cu margarina si untul. Se adauga cacaua. Se adauga stafidele si putin praf de

4 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    O sa-ti placa in mod sigur...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Nu am fost pana acum, dar, dupa ce ti-am citit reteta, ma declar si eu " pofticioasa "

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

    Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Un desert aromat si frumos prezentat in spiritul sarbatorilor!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Este un desert bun pentru toate varstele si nu trebuie sa-i invidiem pe bebelusi,nu?Putem sa-l pregati cat ai clipi si pe deasupra este si foarte sanatos.
  • Avem nevoie de mere,biscuiti,cateva napolitane de post zeama de lamaie, de albine sau zahar,miez de nuca,scortisoara si nucsoara macinata dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O sa-ti placa in mod sigur...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete in stil sardinian