autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Merluciu cu sos de rosii si masline

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Ingrediente
600 g file merluciu, 100 g masline, 4-5 rosii, un pahar suc de rosii(200 ml), jum pahar vin alb (100 ml), putin ulei de masline, ienibahar si piper rasnit, 5-6 boabe piper si 5-6 boabe de coriandru, 3-4 foi de dafin, 3-4 catei de usturoi, 2 - 3 linguri marar verde tocat, 4-5 fire ceapa verde, o lamaie, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare


Pestele se spala si se fierbe in putina apa cu sare cu grija sa nu sfarame.Cand pestele este fiert se scoate si se lasa la scurs.Pestele se poate fierbe si la aburi.

Separat intr-o tigaie se inabusa ceapa cu putin ulei de masline si cateva linguri din zeama in care a fiert pestele,se adauga rosiile tocate marunt ,sucul de rosii,maslinele intregi sau taiate,usturoiul tocat,foi de dafin, condimente si se mai lasa sa fiarba. Daca este nevoie se mai adauga din zeama in care a fiert peste. Cand sunt aproape gata se adauga vinul, feliile de lamaie, bucatile de peste si se mai lasa sa fiarba impreuna 4-5 minute, dupa care se adauga mararul tocat si se opreste focul.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos de rosii si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

Dovleceii, ardeiul gras, ciupercile se taie marunt, dupa care se gatesc in tigaie cu putin ulei de

4 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Imi place !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Multumesc mult de tot ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      O bunatate,tare mult imi plac retetele tale draga Valentina.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 600 g file merluciu
  • 100 g masline
  • 4-5 rosii
  • un pahar suc de rosii(200 ml)
  • jum pahar vin alb (100 ml)
  • putin ulei de masline
  • ienibahar si piper rasnit
  • 5-6 boabe piper si 5-6 boabe de coriandru
  • 3-4 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 - 3 linguri marar verde tocat
  • 4-5 fire ceapa verde
  • o lamaie
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Cartofi umpluti