autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -6 kg ridichi albe, -4-5 bucati de sfecla rosie, -500 grame de sare grunjoasa, -apa

Dificultate: Redusa Timp: 48h

10 voturi

Mod de preparare

Ridichile se curata de coaja si se spala.
Se taie in functie de marime in sferturi sau optima si se pun intr-un vas cu sare( cca 400 grame de sare).
Se lasa pana a doua zi; ridichile lasa foarte multa apa.
A doua zi se spala bine in apa rece si se pun in borcane alternative cu sfecla rosie feliata.
Se face o saramura din apa sis are; la 1 litru de apa se pun 75 de grame de sare.
Se inchid borcanele si se pun la murat.
Pofta buna!
Ridichea (Brassica rapa) este o legumă cultivată în regiunile temperate pentru rădacina ei suculentă și bulboasă. Latinii o numeau radicula, varietațile moi se folosesc pentru consumul uman, iar cele mari și fibroase se folosesc ca aliment pentru animale. Ridichiile sunt foarte populare in Europa, în special în zonele reci, pentru ca pot fi păstrate mai multe luni dupa recoltarea lor.
Specia comună de ridiche cea mai comercializată ca legumă în Europa și America de Nord este de piele și interior alb, excepție făcând cei 1-3 cm superiori care ies la suprafata pamântului și care sub acțiunea rezelor soarelui se schimba in roșu sau roșu-verde. Această parte superioară se dezvoltă din țesutul tulpinei, dar rămane sudată de rădăcină, care este aproape sferică, aproximativ de 5-15 cm diametru și nu are rădăcini laterale. Rădăcina principală care se găsește sub rădăcina îngroșată este slabă și de 10 cm lungime; se taie după recolectare.
Frunzele au o asemănare cu muștarul, cresc direct în partea superioară aproape făra sa aibă gât. Sunt comestibile dar trebuie să fie proaspete, în mod normal sunt eliminate înainte să ajungă la vânzare. Ridichea are un gust înțepător, asemănător cu varza, gust care se suavizează prin gătire.
Ridichea ajunge să cântărească mai mult de 1kg, totuși se poate recolecta cand este mică. Mărimea este în funcție de varietate și de timpul care este lăsată să crească. Cea mai mare parte sunt varietăți speciale, care doar sunt bune imediat după recolectare și nu se conservă mult timp. Se folosesc în salate (chiar și frunzele crude), depinzând de varietate are pulpa galbenă, albă, puțin portocalie sau roșiatică.
Ridichea este foarte populară în America de Sud se folosește varietatea Raphanus sativus , ridiche albă, care este mai mare decât ridichea europeană.
Ridichea se cultiva în Vechea Grecie și în Imperiul Roman. Dar nu se cunoaște locul exact de unde a fost introdusă și cultivată pentru prima dată, poate fi: Afganistan, Pakistan sau regiunea Mediteranei. Înaintea de apariția cartofului în Europa, importat de spanioli în secolul XVI, ridichea era un important aliment pentru europeni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gogosari cu sos

Gogosari cu sos

Gogosarii se taie fideluta. Intr-o oala de 8-10 litri se pune sosul de paste de tomate, uleiul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci

Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade/4. Se fierb cartofii in coaja in apa sarata, apoi ii scurgeti

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Sunt foarte bune! Felicitari!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Tare as mai dori si eu din aceastã salatã delicioasã:) Foarte bine explicat , Felicitãri!!!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Mulţumesc mult, Mihaela, o s-o încerc numai să apară ridichile astea! Eşti o prietenă pe cinste!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Cunosc salata ta de ridichi murate .Am o vecina din Irak. Mereu cand o face , vara , i-mi da si mie.Este delicioasa, iar zeama o beau ca pe suc ..Este delicioasa. Felicitari ***** pentru reteta !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

48h

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -6 kg ridichi albe
  • -4-5 bucati de sfecla rosie
  • -500 grame de sare grunjoasa
  • -apa

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mirey (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tarta cu dovlecei