Se perie si se spala bine midiile pentru a inlatura tot nisipul.
La nevoie se foloseste si cutitul.
Midiile se gatesc in abur intr-o cratita mare 6 min. Se ia cratita de pe foc, se inlatura si se arunca jumatate din cochilii, iar cealalta jumatate( cu continutul lor) se pun pe un platou mare si se pastreaza calda.
Intr-o alta cratita se caleste ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga vinul, semintele de chimen dulce, sarea si nucsoara si se lasa sa fiarba inabisit 8 min. Se dizolva faina intr-un paharel de vin , se toarna in sos si se amesteca bine. Sosul se toarna peste midii firbinti, si se presara piperul verde proaspat macinat. Se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii