autor:

Iuliana_Kadar

» » Prajituri

Miere turceasca

Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
Foi: 400 gr. faina, 150 gr. zahar, 1 ou mare, 50 gr. untura, 3 linguri miere de albine, 3 linguri lapte de vaca proaspat, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita otet., Crema: 400 gr. unt, 150 gr. zahar, 4 pliculete zahar vanilat, 750 ml. lapte proaspat, 5 linguri mari de faina alba cernuta, 50 gr zahar pudra vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi:
Intr-o cratita se stinge complet bicarbonatul de sodiu cu otetul. Se adauga oul batut, zaharul, untura, mierea si laptele si se topesc to te pe abur pana capata o culoare maro-deschis. Se trage de pe foc si se amesteca treptat cu faina. Din aluatul obtinut se coc 4 foi egale pe dosul tavii netapetate, la foc moderat pana capata o culoare de un maro mai inchis (cca 15-20 de minute). Atentie sa nu se arda!
Pentru crema: Intr-o cratita mai inalta se amesteca laptele cu faina si zaharul fara sa ramana cocoloase (bulgarasi de faina). Se da la foc mic pana iasa un pep mai gros, ca o budinca. Se lasa sa se raceasca putin. Se adauga zaharul vanilat si untul frecat spuma. Se mai lasa 2-3 minute la racit, si se mixeaza cu mixerul pana rezulta o crema fina.
Ansamblare: Se ung 3 foi cu crema de lapte, iar pe ultima se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura economica cu gem si nuci

Prajitura economica cu gem si nuci

Intr-un bol se bate oul cu zahar spuma. Se adauga margarina, cafeaua si se amesteca. Se adauga amoniacul

4 voturi    0 comentarii
40h
Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi: 400 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • 1 ou mare
  • 50 gr. untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte de vaca proaspat
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita otet.
  • Crema: 400 gr. unt
  • 150 gr. zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 750 ml. lapte proaspat
  • 5 linguri mari de faina alba cernuta
  • 50 gr zahar pudra vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura simpla