autor:

Iuliana_Kadar

» » Prajituri

Miere turceasca

Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
Foi: 400 gr. faina, 150 gr. zahar, 1 ou mare, 50 gr. untura, 3 linguri miere de albine, 3 linguri lapte de vaca proaspat, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita otet., Crema: 400 gr. unt, 150 gr. zahar, 4 pliculete zahar vanilat, 750 ml. lapte proaspat, 5 linguri mari de faina alba cernuta, 50 gr zahar pudra vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi:
Intr-o cratita se stinge complet bicarbonatul de sodiu cu otetul. Se adauga oul batut, zaharul, untura, mierea si laptele si se topesc to te pe abur pana capata o culoare maro-deschis. Se trage de pe foc si se amesteca treptat cu faina. Din aluatul obtinut se coc 4 foi egale pe dosul tavii netapetate, la foc moderat pana capata o culoare de un maro mai inchis (cca 15-20 de minute). Atentie sa nu se arda!
Pentru crema: Intr-o cratita mai inalta se amesteca laptele cu faina si zaharul fara sa ramana cocoloase (bulgarasi de faina). Se da la foc mic pana iasa un pep mai gros, ca o budinca. Se lasa sa se raceasca putin. Se adauga zaharul vanilat si untul frecat spuma. Se mai lasa 2-3 minute la racit, si se mixeaza cu mixerul pana rezulta o crema fina.
Ansamblare: Se ung 3 foi cu crema de lapte, iar pe ultima se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'

Prajitura 'Regina Maria'

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare

299 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Topim untul si ciocolata pe abur. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, praful de copt si

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi: 400 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • 1 ou mare
  • 50 gr. untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte de vaca proaspat
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita otet.
  • Crema: 400 gr. unt
  • 150 gr. zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 750 ml. lapte proaspat
  • 5 linguri mari de faina alba cernuta
  • 50 gr zahar pudra vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec "spate de caprioara"