autor:

Iuliana_Kadar

» » Prajituri

Miere turceasca

Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana_Kadar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
Foi: 400 gr. faina, 150 gr. zahar, 1 ou mare, 50 gr. untura, 3 linguri miere de albine, 3 linguri lapte de vaca proaspat, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita otet., Crema: 400 gr. unt, 150 gr. zahar, 4 pliculete zahar vanilat, 750 ml. lapte proaspat, 5 linguri mari de faina alba cernuta, 50 gr zahar pudra vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi:
Intr-o cratita se stinge complet bicarbonatul de sodiu cu otetul. Se adauga oul batut, zaharul, untura, mierea si laptele si se topesc to te pe abur pana capata o culoare maro-deschis. Se trage de pe foc si se amesteca treptat cu faina. Din aluatul obtinut se coc 4 foi egale pe dosul tavii netapetate, la foc moderat pana capata o culoare de un maro mai inchis (cca 15-20 de minute). Atentie sa nu se arda!
Pentru crema: Intr-o cratita mai inalta se amesteca laptele cu faina si zaharul fara sa ramana cocoloase (bulgarasi de faina). Se da la foc mic pana iasa un pep mai gros, ca o budinca. Se lasa sa se raceasca putin. Se adauga zaharul vanilat si untul frecat spuma. Se mai lasa 2-3 minute la racit, si se mixeaza cu mixerul pana rezulta o crema fina.
Ansamblare: Se ung 3 foi cu crema de lapte, iar pe ultima se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere turceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu morcovi

Chec cu morcovi

Se separa ouale, galbenusurile de albusuri, morcovii de taie in rondele. In blender se pun morcovii,

8 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars

Prajitura cu zahar ars

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit. Pste compozitia racita

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi: 400 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • 1 ou mare
  • 50 gr. untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte de vaca proaspat
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita otet.
  • Crema: 400 gr. unt
  • 150 gr. zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 750 ml. lapte proaspat
  • 5 linguri mari de faina alba cernuta
  • 50 gr zahar pudra vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Betisoare de Berlin