autor:

Gatiticuspor

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Mille-Feuille Cu Capsune

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Ingrediente
- 500 g aluat de foietaj, - 600 ml frisca, - 500 g capsune, - zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri 10cm X 7cm. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt apoi asezati dreptunghiurile de aluat, acoperiti cu un alt strat de hartie de copt si puneti o tava deasupra pentru ca foietajul sa ramana plat.
Coaceti in cuptorul incins la 200C/gaz 6/400F pentru 10-15 minute sau pana ce aluatul capata o culoare aurie.
Lasati aluatul sa se raceasca apoi presarati cu zahar pudra.
Mixati frisca pana ce obtineti o compozitie omogena apoi ornati jumatate din dreptunghiurile obtinute cu frisca.
Taiati capsunile in rondele sau felii subtiri (pastrati 6 capsune pentru a prepara un sos).
Asezati un strat de capsune apoi inca unul de frisca.
La final asezati restul dreptunghiurilor de foietaj si pudrati cu zahar.
Eu am servit cu un sos de capsune preparat astfel: taiati 6 capsune in cuburi mici si puneti-le intr-o cratita cu 6 linguri de zahar, lasati sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda.
Puteti prepara un piure din 3-4 capsune si amestecati-l cu jumatate din cantitatea de frisca, folositi un strat de frisca alba apoi un strat de frisca roz pentru un plus de culoare(eu de data asta am lasat frisca alba si am facut mai mult sos).
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-Feuille Cu Capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de rubarba cu banane

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si nuci

Chec cu ciocolata si nuci

Am pralinat nucile in cuptor la cuptor.Dupa ce s-au racit le-am macinat.Am ras ciocolata cu cutitul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    Excelenta !!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2013

    O minunatie ce ti se topeste in gura.....! Sa tot degusti asa ceva......

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 500 g aluat de foietaj
  • - 600 ml frisca
  • - 500 g capsune
  • - zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Excelenta !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Crantanele" cu alune de padure