autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Mille Feuille cu crema de lamaie

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2011

Ingrediente
Pentru foi:, -o jumatate pachet foietaj,, -un ou,, -2-3 linguri zahar tos,, , Crema:, -5 linguri zahar,, -3 linguri faina,, -350 ml lapte (plus 150 ml pentru frisca),, -50g unt,, -coaja rasa de la o lamaie,, -zeama de la jumatate de lamaie,, -un plic frisca,, -300 g fructe proaspete (eu am folosit visine)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ideea de baza si "chichita" la acest mille feuille este coptul. Asa ca, dupa ce s-a dezghetat aluatul trebuie sa va asigurati ca aveti doua vase de copt care sa intre unul in altul, pentru ca aluatul sa se coaca "tasat".
Eu am copt foaia intre doua tavi teflonate pe care le-am uns putin iar pe cea de deasupra am asezat un vas termorezistent ca sa aiba greutate. Se poate folosi si hirtia de copt.
Nu uitati sa intepati aluatul din loc in loc, pentru a-l ajuta sa nu se ridice. Se verifica foaia din cand in cand iar cand este aproape gata se scoate si se spoieste cu oul batut, se da 5 min. la cuptor sa se coaguleze apoi se presara cu zahar tos si se mai lasa cateva min. sa se topeasca si sa capete un aspect frumos.Eu am preferat sa tai din start aluatul in forme pentru ca fiind crocanta foaia este destul de greu de taiat dupa ce se coace.
In timp ce se coace foaia putem prepara iute frisca (ca in instructiuni.) si crema de lamaie.
Pentru crema amestecam bine zaharul cu faina, diluam cu laptele rece si punem la fiert pe baie de abur. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga untul, coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit am adaugat in crema 3 linguri frisca ca sa fie si mai fina. Mai departe e joaca. Am pus cu un sprit pe fiecare bucatica de aluat crema-fructe-frisca-foaie-frisca-fructe. Recunosc, foaia trebuia sa fie si mai tasata insa gustul este divin.
Cum v-am spus mille feuille este o prajitura pe care merita sa o incercati. O sa fiti cuceriti de gustul ei si o sa o treceti la favorite cu siguranta...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille Feuille cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Placinta Cittrone

Placinta Cittrone

Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful

6 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Paduraru , 14 mai 2014

    o voi face cu siguranta..

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    ce deliciu!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Tentatie absoluta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -o jumatate pachet foietaj,
  • -un ou,
  • -2-3 linguri zahar tos,
  • Crema:
  • -5 linguri zahar,
  • -3 linguri faina,
  • -350 ml lapte (plus 150 ml pentru frisca),
  • -50g unt,
  • -coaja rasa de la o lamaie,
  • -zeama de la jumatate de lamaie,
  • -un plic frisca,
  • -300 g fructe proaspete (eu am folosit visine)

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Minge