autor:

Kyra

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Mille-feuille cu mere caramelizate

Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Mi-a soptit mie un frasin ca iarna e pe duca iar primavara e aproape., In pinul din coltul gradinii vrabiutele au pus de-un sfat, cum sa faca sa dea vestea., Se zburleste ea iarna prin crengi, insa sint ultimele puteri., Zilele acestea sufletele vibreaza la unison., Se ofera dovezi de dragoste, simboluri sugestive, inimioare stilizate, tot ceea ce poate purta mesajul iubirii, tot ceea ce poate transmite - in cel mai romantic mod posibil - sentimentul care ne face sa simtim fluturi in stomac., Se simte apropierea primaverii si turturelele isi fac ocheade., Sa va spun un secret: sufletul pereche va sti intotdeauna ca vibrati impreuna, cu dovezi simbolice sau fara, dar nu pierdeti nici o ocazie de a va arata sentimentele, nu pierdeti nici o ocazie de a face gesturi pline de iubire., Vor fi intotdeauna binevenite, vor descreti frunti, vor sterge suparari, vor incalzi suflete, iar toate astea vor intari legaturile, vor spori iubirea si astfel, cele doua jumatati vor forma un intreg., Pregatiti ceva dulce. Puneti suflet, puneti dragoste, straduiti-va sa fie ceva unic. Sigur va fi apreciat., Va propun o reteta personala, consemnata in blogul meu: Mille-feuille cu mere caramelizate., O succesiune de multe straturi de foietaj aerat si crocant, umplut cu crema de vanilie, este conceptul care sta la baza prajiturii mille-feuille., O prajitura cu o istorie bogata, cu radacini adinci in timp, comuna tuturor popoarelor, a carei reteta a suferit si inca mai sufera numeroase modificari., Cu aceasta varianta scriu si eu un rind modest in istoria minunatei prajituri., Aveti nevoie de:, - 1/2 pachet de foi de placinta, - 5 mere potrivite, - 1 pahar de zahar tos, - 1 lingurita de pudra de scortisoara, - 4 - 5 picaturi esenta de rom, - 50 ml coniac, - 2 linguri miere de albine, - 400 ml smintina de separator, - 1 plic de zahar pudra Dr Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si esenta de rom. Se aseaza vasul pe foc mic, amestecindu-se usor pina se caramelizeaza cubuletele. In acest moment se adauga coniacul continuindu-se gatirea pina la completa evaporare a lichidului. Se dau deoparte de pe foc sa se racoreasca.
* Intre timp pregatim formele pentru prajituri. Acestea se ung cu unt inainte de a aseza straturile de foi de placinta.
* Foile de placinta se taie in doua pe lung si inca o data pe lat, apoi se ung pe rind din abundenta cu unt topit. Se aseaza suprapunindu-se cite patru foi in fiecare forma dupa care utilizind o foarfeca pentru bucatarie tundem marginile lasind sa se rasfringa in afara maxim 1 cm.
* Umplem apoi formele cu merele caramelizate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru maxim 20 de minute. Se vor colora intr-un auriu apetisant si vor deveni crocante si fragede. Cit sint calde se ung marginile cu miere de albine.
* Apoi se pregateste frisca, in modul clasic, din 400 ml de smintina de separator si un plic de zahar pudra Dr. Oetker amestecindu-se la viteza medie a mixerului pina apar virfuri ferme.
* Se decoreaza tartele cu frisca din belsug apoi se pudreaza cu scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu migdale

Tort de ciocolata cu migdale

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Torturi
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Mi-a soptit mie un frasin ca iarna e pe duca iar primavara e aproape.
  • In pinul din coltul gradinii vrabiutele au pus de-un sfat
  • cum sa faca sa dea vestea.
  • Se zburleste ea iarna prin crengi
  • insa sint ultimele puteri.
  • Zilele acestea sufletele vibreaza la unison.
  • Se ofera dovezi de dragoste
  • simboluri sugestive
  • inimioare stilizate
  • tot ceea ce poate purta mesajul iubirii
  • tot ceea ce poate transmite - in cel mai romantic mod posibil - sentimentul care ne face sa simtim fluturi in stomac.
  • Se simte apropierea primaverii si turturelele isi fac ocheade.
  • Sa va spun un secret: sufletul pereche va sti intotdeauna ca vibrati impreuna
  • cu dovezi simbolice sau fara
  • dar nu pierdeti nici o ocazie de a va arata sentimentele
  • nu pierdeti nici o ocazie de a face gesturi pline de iubire.
  • Vor fi intotdeauna binevenite
  • vor descreti frunti
  • vor sterge suparari
  • vor incalzi suflete
  • iar toate astea vor intari legaturile
  • vor spori iubirea si astfel
  • cele doua jumatati vor forma un intreg.
  • Pregatiti ceva dulce. Puneti suflet
  • puneti dragoste
  • straduiti-va sa fie ceva unic. Sigur va fi apreciat.
  • Va propun o reteta personala
  • consemnata in blogul meu: Mille-feuille cu mere caramelizate.
  • O succesiune de multe straturi de foietaj aerat si crocant
  • umplut cu crema de vanilie
  • este conceptul care sta la baza prajiturii mille-feuille.
  • O prajitura cu o istorie bogata
  • cu radacini adinci in timp
  • comuna tuturor popoarelor
  • a carei reteta a suferit si inca mai sufera numeroase modificari.
  • Cu aceasta varianta scriu si eu un rind modest in istoria minunatei prajituri.
  • Aveti nevoie de:
  • - 1/2 pachet de foi de placinta
  • - 5 mere potrivite
  • - 1 pahar de zahar tos
  • - 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • - 4 - 5 picaturi esenta de rom
  • - 50 ml coniac
  • - 2 linguri miere de albine
  • - 400 ml smintina de separator
  • - 1 plic de zahar pudra Dr Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Kyra
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul. Se mixeaza impreuna

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort black&white

Tort black&white

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga

17 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun