MIMOZE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt foi:
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • o lingura bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 5 linguri lapte
  • 200 g zahar
  • 1/2pachet unt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 200 g zahar
  • 1 1/2 unt

Mod de preparare

Untul se topeste la foc mic.Peste unt se adauga celelalte ingrediente amestecate bine si se fierb impreuna pana ajung la culoarea maronie.

Se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale deoarece din cauza mierii se intareste.Se lasa la racit 5 minute.

Aluatul se imparte in 4 bucati egale.Din fiecare bucata se intinde o foaie care se va coace pe fundul unei tavi.

Aveti grija ca foile la coacere se vor intari.Tava trebuie unsa si tapetata cu faina f bine inainte de punerea foilor.Puteti intinde foile direct pe dosul tavii daca va este mai usor.

Foile se vor umple cu crema,iar deasupra se va pudra cu zahar pudra.

Prajitura se taie a doua zi dreptunghiuri mici sau patrate mici.

Veti avea mare succes cu aceasta reteta!Eu cu \"mimozele\" mi-am cucerit sotul!!!!!!!

Va pup si va doresc pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise