autor:

iuliana tarnoveanu

» » Retete de post

Minacare cu dragavei (de post)

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
500g dragavei, citeva cepe, 50ml ulei, 50g pasta de tomate, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se spala si se dau in citeva clocote frunzele de dragavei, ceapa se toaca marunt si se dustuieste citeva minute in ulei, peste care se adauga dragaveiul tocat. Se potriveste de sare si se adauga pasta de rosii cu 5' inainte de a stinge focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minacare cu dragavei (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pastai cu salsa de legume

Pastai cu salsa de legume

Spalati prazul și taiati-l rondele dupa care il prajiti putin in ulei, adaugati feniculul taiat

9 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post
Placinta cu ghebe

Placinta cu ghebe

Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape. Dupa ce le-am desarat

2 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut si eu aceasta mancare,dar la final am adaugat un ou batut cu 3 linguri de smantana si a iesit o minunatie

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anisoara Velici , 21 mai 2014

    este fff buna pt.sanatate

  • Fara foto

    alexandru balan , 10 mai 2014

    este foarte bun

  • Fara foto

    Alexandra M (Bucatar) , 15 aprilie 2013

    eu fac in felul urmator: dupa ce am oparit dragaveiul si l-am lasat sa se raceasca,l-am tocat, apoi l-am amestecat/framantat cu 2 linguri de faina de malai , o lingura de faina de grau si doua lingurite de boia iute sau dulce; apoi pun compozitia asta peste cele doua cepe(tocate marunt) ce le-am lasat la dustuit in 3 linguri de ulei si putina apa(nu o las sa se prajeasca);puteti pune mai mult ulei daca doriti ( folositi ulei de floarea soarelui pentru ca da gust bun ) apoi am pus vegeta si sare, am amestecat de cateva ori; apoi am inceput sa torn apa cate putin si sa amestec, pana ce am umplut oala; am mai adaugat bulion (se pot pune si rosii tocate ); am lasat sa dea clocot, la foc mediu, apoi am adaugat vreo 5-6 catei de usturoi ,tocati marunt si un pumn sanatos de orez; am lasat pana a fiert orezul . tot in genul asta mai fac supa pe urzici si pe spanac. toate sunt foaaaarte bune,dar trebuie sa va spun ca preferata mea e cea de urzici ; parca e mai dulce.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Nu stiu ce sunt dragaveii...

    • Fara foto

      Lia , 23 aprilie 2010

      Dragaveiul nu este acelasi cu stevia.Dragaveiul are frunzele zimtate, are cu totul alt gust fata de stevie, apare doar primavara pe cimp, nu este sadit de om, mincarea de dragavei se face cu macris, o planta micuta cu gust acrisor, care creste tot pe cimp in aceleasi locuri cu dragaveiul.Va dau si o reteta de mincare de dragavei pe care noi banatenii o facem frecvent: se fiebe carnat de casa afumat ,sunca de casa afumata taiata in bucati mici,apoi se pun peste dragaveiul si macrisul ;la sfarsit se adauga bucati de brinza banateana sarata si oua batute cu iaurt.Pofta mare.

    • Fara foto

      Oana , 09 aprilie 2010

      Nu vă supărați, dar ce înseamnă ”a dustui”?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Noroc că ai spus ce-s dragaveii! Eu fac stevie cu orez şi sărmăluţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si la noi se spune stevie. Se fac si sarmale cu foi de stevie.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Chiar ma si intrebam ce inseamna dragavei.Multumim Iuliana pentru explicatie.De stevie stiam ;))

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Dragavei sau popular i se mai spune si stevie este o planta care creste in locuri ca livezi,spatii vezi,padure saemana cu spanacul intr-un fel dar ea creste de la sine adica nu se cultiva special .are un gust foarte bun si se poate pregati in diverse feluri:ciorbe,supe,sufleu,mincare etc.Mie imi place foarte mult si aici ,in Oltenia gasim dragavei si la piata ,vin oamenii de la tara si vind atit dragavei cit si leurda ,de aceasta cred ca ati auzit ....(am sa va pregatesc o salata cu leurda).

    • Fara foto

      raisa banea (Maestru bucatar) , 02 aprilie 2009

      Ce inseamna dragavei ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Ce inseamna dragavei?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500g dragavei
  • citeva cepe
  • 50ml ulei
  • 50g pasta de tomate
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

alexandru balan

este foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Pate de soia