autor:

iuliana tarnoveanu

» » Retete de post

Minacare cu dragavei (de post)

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
500g dragavei, citeva cepe, 50ml ulei, 50g pasta de tomate, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se spala si se dau in citeva clocote frunzele de dragavei, ceapa se toaca marunt si se dustuieste citeva minute in ulei, peste care se adauga dragaveiul tocat. Se potriveste de sare si se adauga pasta de rosii cu 5' inainte de a stinge focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minacare cu dragavei (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem

1 vot    2 comentarii
40 min
Retete de post
Mancare de soia, ciuperci, cartofi

Mancare de soia, ciuperci, cartofi

Punem cuburile de soia sa fiarba 20 minute in apa clocotita si sarata. Separat intro cratita incingem

17 voturi    8 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut si eu aceasta mancare,dar la final am adaugat un ou batut cu 3 linguri de smantana si a iesit o minunatie

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anisoara Velici , 21 mai 2014

    este fff buna pt.sanatate

  • Fara foto

    alexandru balan , 10 mai 2014

    este foarte bun

  • Fara foto

    Alexandra M (Bucatar) , 15 aprilie 2013

    eu fac in felul urmator: dupa ce am oparit dragaveiul si l-am lasat sa se raceasca,l-am tocat, apoi l-am amestecat/framantat cu 2 linguri de faina de malai , o lingura de faina de grau si doua lingurite de boia iute sau dulce; apoi pun compozitia asta peste cele doua cepe(tocate marunt) ce le-am lasat la dustuit in 3 linguri de ulei si putina apa(nu o las sa se prajeasca);puteti pune mai mult ulei daca doriti ( folositi ulei de floarea soarelui pentru ca da gust bun ) apoi am pus vegeta si sare, am amestecat de cateva ori; apoi am inceput sa torn apa cate putin si sa amestec, pana ce am umplut oala; am mai adaugat bulion (se pot pune si rosii tocate ); am lasat sa dea clocot, la foc mediu, apoi am adaugat vreo 5-6 catei de usturoi ,tocati marunt si un pumn sanatos de orez; am lasat pana a fiert orezul . tot in genul asta mai fac supa pe urzici si pe spanac. toate sunt foaaaarte bune,dar trebuie sa va spun ca preferata mea e cea de urzici ; parca e mai dulce.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Nu stiu ce sunt dragaveii...

    • Fara foto

      Lia , 23 aprilie 2010

      Dragaveiul nu este acelasi cu stevia.Dragaveiul are frunzele zimtate, are cu totul alt gust fata de stevie, apare doar primavara pe cimp, nu este sadit de om, mincarea de dragavei se face cu macris, o planta micuta cu gust acrisor, care creste tot pe cimp in aceleasi locuri cu dragaveiul.Va dau si o reteta de mincare de dragavei pe care noi banatenii o facem frecvent: se fiebe carnat de casa afumat ,sunca de casa afumata taiata in bucati mici,apoi se pun peste dragaveiul si macrisul ;la sfarsit se adauga bucati de brinza banateana sarata si oua batute cu iaurt.Pofta mare.

    • Fara foto

      Oana , 09 aprilie 2010

      Nu vă supărați, dar ce înseamnă ”a dustui”?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Noroc că ai spus ce-s dragaveii! Eu fac stevie cu orez şi sărmăluţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si la noi se spune stevie. Se fac si sarmale cu foi de stevie.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Chiar ma si intrebam ce inseamna dragavei.Multumim Iuliana pentru explicatie.De stevie stiam ;))

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Dragavei sau popular i se mai spune si stevie este o planta care creste in locuri ca livezi,spatii vezi,padure saemana cu spanacul intr-un fel dar ea creste de la sine adica nu se cultiva special .are un gust foarte bun si se poate pregati in diverse feluri:ciorbe,supe,sufleu,mincare etc.Mie imi place foarte mult si aici ,in Oltenia gasim dragavei si la piata ,vin oamenii de la tara si vind atit dragavei cit si leurda ,de aceasta cred ca ati auzit ....(am sa va pregatesc o salata cu leurda).

    • Fara foto

      raisa banea (Maestru bucatar) , 02 aprilie 2009

      Ce inseamna dragavei ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Ce inseamna dragavei?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500g dragavei
  • citeva cepe
  • 50ml ulei
  • 50g pasta de tomate
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu sos de tomate

Spaghete cu sos de tomate

Se fierb spahetele in apa clocotita,se strecoara.Se pregateste un sos din ceapa taiata foarte fin,tomate,uleiul

7 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

alexandru balan

este foarte bun

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mozaic