autor:

Laura S.

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

MINCARE DE LINTE CU BACON

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
- 250g boabe de linte uscata, sa 1 doza de linte de 1kg., - 4ls ulei, - 30g faina, - 30g ceapa taiata marunt, - 120g Bacon, - 1lc pasta de tomate, - 1/2 l supa de asa sau din cub Maggi/Knorr..., - sare+piper, - cimbru, - maghiran, - foi de dafin, - 2-3ls zeama de la castraveti/gogosari murati sau 1-2 ls otet de vin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Lintea se pune de seara sa se inmoaie in apa.
A doua zi se clateste si se pune la fiert cu sare, foi de dafin si cimbru.
In alta oala se incinge uleiul, se caleste faina pina prinde ceva culoare, se adaoga ceapa si mestecind in continuu se lasa sa se inmoaie.Eu in acest moment pun si 1-2 lc zahar.
Se adaoga pasta de tomate si la fel se amesteca pina ce pasta a cuprins tot amestecul si se stinge cu supa.Se lasa sa fiarba usor ca 10 min.
Lintea dupa ce a fiert se strecoara, dar apa nu se arunca si se pune in oala in care s-a prajit faina+ ceapa si se lasa sa fiarba totul usor.Eventual se mai adaoga ceva lichid daca este necesar.
Se condimenteaza cu sare+ piper si otet sau zeama de la muraturi.
Baconul se taie in cubulete si se prajeste usor.Iar cind lintea se serveste, se presara deasupra.
Se maninca ca atare sau precum ca garnitura linga carne de vinat, ficatei de pasare sau cirnat.

~tip~
Pentru cine tine POST poate sa omita baconul.
Daca ti-a placut reteta noastra "MINCARE DE LINTE CU BACON" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa cu razalai

Supa cu razalai

Razalaii Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se pune peste soia, care a fost pusa intr-un

12 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    NU AM MANCAT NICIODATA LINTE. AM SA FAC DUPA RETETA ASTA

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Imi place lintea la nebunie...Ultima oara am gatit linte rosie,care este la fel de gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 250g boabe de linte uscata
  • sa 1 doza de linte de 1kg.
  • - 4ls ulei
  • - 30g faina
  • - 30g ceapa taiata marunt
  • - 120g Bacon
  • - 1lc pasta de tomate
  • - 1/2 l supa de asa sau din cub Maggi/Knorr...
  • - sare+piper
  • - cimbru
  • - maghiran
  • - foi de dafin
  • - 2-3ls zeama de la castraveti/gogosari murati sau 1-2 ls otet de vin

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Sarmalute cu ciuperci in varza murata