MINCARE DE LINTE CU BACON

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
MINCARE DE LINTE CU BACON

Ingrediente

  • - 250g boabe de linte uscata, sa 1 doza de linte de 1kg.
  • - 4ls ulei
  • - 30g faina
  • - 30g ceapa taiata marunt
  • - 120g Bacon
  • - 1lc pasta de tomate
  • - 1/2 l supa de asa sau din cub Maggi/Knorr...
  • - sare+piper
  • - cimbru
  • - maghiran
  • - foi de dafin
  • - 2-3ls zeama de la castraveti/gogosari murati sau 1-2 ls otet de vin

Mod de preparare

Lintea se pune de seara sa se inmoaie in apa.

A doua zi se clateste si se pune la fiert cu sare, foi de dafin si cimbru.

In alta oala se incinge uleiul, se caleste faina pina prinde ceva culoare, se adaoga ceapa si mestecind in continuu se lasa sa se inmoaie.Eu in acest moment pun si 1-2 lc zahar.

Se adaoga pasta de tomate si la fel se amesteca pina ce pasta a cuprins tot amestecul si se stinge cu supa.Se lasa sa fiarba usor ca 10 min.

Lintea dupa ce a fiert se strecoara, dar apa nu se arunca si se pune in oala in care s-a prajit faina+ ceapa si se lasa sa fiarba totul usor.Eventual se mai adaoga ceva lichid daca este necesar.

Se condimenteaza cu sare+ piper si otet sau zeama de la muraturi.

Baconul se taie in cubulete si se prajeste usor.Iar cind lintea se serveste, se presara deasupra.

Se maninca ca atare sau precum ca garnitura linga carne de vinat, ficatei de pasare sau cirnat.

~tip~

Pentru cine tine POST poate sa omita baconul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise