Lintea se pune de seara sa se inmoaie in apa.
A doua zi se clateste si se pune la fiert cu sare, foi de dafin si cimbru.
In alta oala se incinge uleiul, se caleste faina pina prinde ceva culoare, se adaoga ceapa si mestecind in continuu se lasa sa se inmoaie.Eu in acest moment pun si 1-2 lc zahar.
Se adaoga pasta de tomate si la fel se amesteca pina ce pasta a cuprins tot amestecul si se stinge cu supa.Se lasa sa fiarba usor ca 10 min.
Lintea dupa ce a fiert se strecoara, dar apa nu se arunca si se pune in oala in care s-a prajit faina+ ceapa si se lasa sa fiarba totul usor.Eventual se mai adaoga ceva lichid daca este necesar.
Se condimenteaza cu sare+ piper si otet sau zeama de la muraturi.
Baconul se taie in cubulete si se prajeste usor.Iar cind lintea se serveste, se presara deasupra.
Se maninca ca atare sau precum ca garnitura linga carne de vinat, ficatei de pasare sau cirnat.
~tip~
Pentru cine tine POST poate sa omita baconul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii