autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Mincare de mazare

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle, Ceapa - 1 bucata, medie, Praz - 1 bucata, medie, Morcovi - 2, 3 bucati functie de marime, Telina - cit un pumn de copil, Sare si condimente, dupa gust, Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust), Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici, Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...), Faina - 2 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o cratita in putin ulei, la foc mic, pina se moaie (nu se rumeneste). Se adauga morcovii rondele sau dati pe razatoarea mare, telina rasa la fel, boiaua, sarea si condimentele, coditele de la marar tocate la 5-6 mm si o cescuta de apa. Se amesteca si se mai tine 5 minute la foc mic, cu capac. Se rastoarna deasupra mazarea (scursa si trecuta printr-o apa rece), se acopera cu apa (sa treaca de continut cu 1 deget) si se amesteca bine. Se mareste putin flacara si cind incepe sa fiarba, se pune capacul, pentru 15-20 minute. Se adauga apoi prazul cu frunze cu tot, taiat rondele, se acopera partial (cit sa nu dea in foc). In circa 5 minute, prazul se "topeste".
Se gusta un pic din zeama, este ultima sansa de a mai adauga condimente sau sare! Se gusta morcovul, si daca e bine fiert, turnam faina diluata cu apa rece in cratita, amestecam bine. Peste 2-3 minute aruncam in cratita cei doi catei de usturoi, tocati marunt. Peste alte 2-3 minute, (amestecam, amestecam, ca se poate prinde!) aruncam mararul tocat in cratita, amestecam sa se incorporeze, punem capacul si stingem focul.
Merge la post, merge si cu friptura, snitel, pui pane sau costita prajita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

Prajesti cartofii in ulei incins. Presari cu sare, inainte sa-i asezi pe farfurie. Tai felii de cascaval,

14 voturi    9 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac

Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac

Ciupercile se curăţă, se păstrează picioruşele care se toacă . Se călesc picioruşele cu

5 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle
  • Ceapa - 1 bucata
  • medie
  • Praz - 1 bucata
  • medie
  • Morcovi - 2
  • 3 bucati functie de marime
  • Telina - cit un pumn de copil
  • Sare si condimente
  • dupa gust
  • Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust)
  • Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici
  • Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...)
  • Faina - 2 linguri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cartofi cu legume