autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Mincare de mazare

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle, Ceapa - 1 bucata, medie, Praz - 1 bucata, medie, Morcovi - 2, 3 bucati functie de marime, Telina - cit un pumn de copil, Sare si condimente, dupa gust, Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust), Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici, Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...), Faina - 2 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o cratita in putin ulei, la foc mic, pina se moaie (nu se rumeneste). Se adauga morcovii rondele sau dati pe razatoarea mare, telina rasa la fel, boiaua, sarea si condimentele, coditele de la marar tocate la 5-6 mm si o cescuta de apa. Se amesteca si se mai tine 5 minute la foc mic, cu capac. Se rastoarna deasupra mazarea (scursa si trecuta printr-o apa rece), se acopera cu apa (sa treaca de continut cu 1 deget) si se amesteca bine. Se mareste putin flacara si cind incepe sa fiarba, se pune capacul, pentru 15-20 minute. Se adauga apoi prazul cu frunze cu tot, taiat rondele, se acopera partial (cit sa nu dea in foc). In circa 5 minute, prazul se "topeste".
Se gusta un pic din zeama, este ultima sansa de a mai adauga condimente sau sare! Se gusta morcovul, si daca e bine fiert, turnam faina diluata cu apa rece in cratita, amestecam bine. Peste 2-3 minute aruncam in cratita cei doi catei de usturoi, tocati marunt. Peste alte 2-3 minute, (amestecam, amestecam, ca se poate prinde!) aruncam mararul tocat in cratita, amestecam sa se incorporeze, punem capacul si stingem focul.
Merge la post, merge si cu friptura, snitel, pui pane sau costita prajita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Budinca de chia cu apa de trandafir

Budinca de chia cu apa de trandafir

Am vazut la un moment dat apa de trandafir intr-un magazin naturist, care era de folosit la mancare,

5 voturi    0 comentarii
10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle
  • Ceapa - 1 bucata
  • medie
  • Praz - 1 bucata
  • medie
  • Morcovi - 2
  • 3 bucati functie de marime
  • Telina - cit un pumn de copil
  • Sare si condimente
  • dupa gust
  • Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust)
  • Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici
  • Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...)
  • Faina - 2 linguri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Paste cremoase cu morcovi