Mincare de mazare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle
  • Ceapa - 1 bucata, medie
  • Praz - 1 bucata, medie
  • Morcovi - 2, 3 bucati functie de marime
  • Telina - cit un pumn de copil
  • Sare si condimente, dupa gust
  • Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust)
  • Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici
  • Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...)
  • Faina - 2 linguri

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o cratita in putin ulei, la foc mic, pina se moaie (nu se rumeneste). Se adauga morcovii rondele sau dati pe razatoarea mare, telina rasa la fel, boiaua, sarea si condimentele, coditele de la marar tocate la 5-6 mm si o cescuta de apa. Se amesteca si se mai tine 5 minute la foc mic, cu capac. Se rastoarna deasupra mazarea (scursa si trecuta printr-o apa rece), se acopera cu apa (sa treaca de continut cu 1 deget) si se amesteca bine. Se mareste putin flacara si cind incepe sa fiarba, se pune capacul, pentru 15-20 minute. Se adauga apoi prazul cu frunze cu tot, taiat rondele, se acopera partial (cit sa nu dea in foc). In circa 5 minute, prazul se "topeste".

Se gusta un pic din zeama, este ultima sansa de a mai adauga condimente sau sare! Se gusta morcovul, si daca e bine fiert, turnam faina diluata cu apa rece in cratita, amestecam bine. Peste 2-3 minute aruncam in cratita cei doi catei de usturoi, tocati marunt. Peste alte 2-3 minute, (amestecam, amestecam, ca se poate prinde!) aruncam mararul tocat in cratita, amestecam sa se incorporeze, punem capacul si stingem focul.

Merge la post, merge si cu friptura, snitel, pui pane sau costita prajita...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor