autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Mincare de mazare

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle, Ceapa - 1 bucata, medie, Praz - 1 bucata, medie, Morcovi - 2, 3 bucati functie de marime, Telina - cit un pumn de copil, Sare si condimente, dupa gust, Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust), Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici, Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...), Faina - 2 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o cratita in putin ulei, la foc mic, pina se moaie (nu se rumeneste). Se adauga morcovii rondele sau dati pe razatoarea mare, telina rasa la fel, boiaua, sarea si condimentele, coditele de la marar tocate la 5-6 mm si o cescuta de apa. Se amesteca si se mai tine 5 minute la foc mic, cu capac. Se rastoarna deasupra mazarea (scursa si trecuta printr-o apa rece), se acopera cu apa (sa treaca de continut cu 1 deget) si se amesteca bine. Se mareste putin flacara si cind incepe sa fiarba, se pune capacul, pentru 15-20 minute. Se adauga apoi prazul cu frunze cu tot, taiat rondele, se acopera partial (cit sa nu dea in foc). In circa 5 minute, prazul se "topeste".
Se gusta un pic din zeama, este ultima sansa de a mai adauga condimente sau sare! Se gusta morcovul, si daca e bine fiert, turnam faina diluata cu apa rece in cratita, amestecam bine. Peste 2-3 minute aruncam in cratita cei doi catei de usturoi, tocati marunt. Peste alte 2-3 minute, (amestecam, amestecam, ca se poate prinde!) aruncam mararul tocat in cratita, amestecam sa se incorporeze, punem capacul si stingem focul.
Merge la post, merge si cu friptura, snitel, pui pane sau costita prajita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cum se face coliva

Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Penne colorate cu legume

Penne colorate cu legume

-Se fierb pastele în apă și puțină sare aproximativ 11 minute (exact cum sunt instrucțiunile

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle
  • Ceapa - 1 bucata
  • medie
  • Praz - 1 bucata
  • medie
  • Morcovi - 2
  • 3 bucati functie de marime
  • Telina - cit un pumn de copil
  • Sare si condimente
  • dupa gust
  • Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust)
  • Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici
  • Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...)
  • Faina - 2 linguri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Cum se face coliva