autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Mincare de mazare

Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OCTAVIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle, Ceapa - 1 bucata, medie, Praz - 1 bucata, medie, Morcovi - 2, 3 bucati functie de marime, Telina - cit un pumn de copil, Sare si condimente, dupa gust, Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust), Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici, Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...), Faina - 2 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o cratita in putin ulei, la foc mic, pina se moaie (nu se rumeneste). Se adauga morcovii rondele sau dati pe razatoarea mare, telina rasa la fel, boiaua, sarea si condimentele, coditele de la marar tocate la 5-6 mm si o cescuta de apa. Se amesteca si se mai tine 5 minute la foc mic, cu capac. Se rastoarna deasupra mazarea (scursa si trecuta printr-o apa rece), se acopera cu apa (sa treaca de continut cu 1 deget) si se amesteca bine. Se mareste putin flacara si cind incepe sa fiarba, se pune capacul, pentru 15-20 minute. Se adauga apoi prazul cu frunze cu tot, taiat rondele, se acopera partial (cit sa nu dea in foc). In circa 5 minute, prazul se "topeste".
Se gusta un pic din zeama, este ultima sansa de a mai adauga condimente sau sare! Se gusta morcovul, si daca e bine fiert, turnam faina diluata cu apa rece in cratita, amestecam bine. Peste 2-3 minute aruncam in cratita cei doi catei de usturoi, tocati marunt. Peste alte 2-3 minute, (amestecam, amestecam, ca se poate prinde!) aruncam mararul tocat in cratita, amestecam sa se incorporeze, punem capacul si stingem focul.
Merge la post, merge si cu friptura, snitel, pui pane sau costita prajita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Frigarui cu branza grill

Frigarui cu branza grill

Branza se taie in cuburi cu latura de 2 cm. Se amesteca cu chimenul si cu sucul de lamaie si se lasa

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste

7 voturi    4 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Mazare boabe - 1 cutie mare Bonduelle
  • Ceapa - 1 bucata
  • medie
  • Praz - 1 bucata
  • medie
  • Morcovi - 2
  • 3 bucati functie de marime
  • Telina - cit un pumn de copil
  • Sare si condimente
  • dupa gust
  • Boia dulce - 1 lingura (sau dupa gust)
  • Marar - 1 legatura buna sau 2 legaturi mici
  • Usturoi - 2 catei (nu este obligatoriu...)
  • Faina - 2 linguri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Spanac cu orez