autor:

Ilie Mara

» » Aperitive

Mincarica de vinete

Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2007

Ingrediente
4-5 vinete potrivit de mari, 4-5 cepe, o jumatate litru bulion, 200 ml ulei floarea soarelui, vegeta, piper, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se spala bine si se taie cotorul. Se introduc in cuptorul cu unde timp de 12-15 minute. Se scot si se taie in jumatate apoi cu o lingura se scoate miezul din coaja.
In timp ce vinetele sint in cuptorul cu unde, se taie ceapa cubulete mici si se rumeneste in ulei apoi se adauga bulionul, vegeta, sarea si piperul. (Codimentele dupa gust.) Dupa primul clocot se mai adauga 250 ml.apa impreuna cu vinetele preparate mai dinainte. Se lasa pe foc potolit inca 10 minute, respectiv pina se obtine un sos consistent. Foarte bune calde dar si reci. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincarica de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ieri am fost prin piata si erau niste ciuperci atit de frumoase incit nu am rezistat si am luat si

4 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive
Rondele de dovlecei

Rondele de dovlecei

Se ia un dovlecel mare se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se sparg doua oua si se pun intr-un

5 voturi    3 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Ilie Mara
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.

Piftele cu cascaval la cuptor.

Se prepara materialul pentru piftele in modul traditional cunoscut, folosindu-se ingredientele de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Trandafiri din ridichi de luna