autor:

irina morari

» » Prajituri

Minciunele

Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
2 oua, 4-6 ling zahar, 2 zahar vanilat, 6 ling ulei, 1 cutiuta iaurt, coaja de la o lamaie, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat care se pune in frigider pt o ora. Se pot face dupa forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

195 voturi    36 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
minciunele

minciunele

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit.

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Irina bune tare minciunelele tale ! Cand ai timp, modifica reteta scarisa si adauga modul de preparare , pentru ca aici sunt si fete care acum invata sa faca de mancare ! Pup cu drag...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Şi eu am notat-o. Dar dacă noi ştim de ce n-ai tu timp să scrii mai multe la reteta, alţii nu ştiu. Încearcă să dai mai multe amăunte!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Eu am notat-o , Irina.

    • irina morari

      irina morari (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Draga Angel nui nimic greu,eu nu vad,ce e asa de greu sa faci un aluat din toate ingredientele care leam scris eu,pe care al pui pt o ora la frigider,dupa care faci forme dupa preferinta,eu am taiat fasii si am facut o gaura an mijloc si am trecut prin gaura unul din capete,le coci an ulei ca gogosile si le pudrezi cu zahar pudara...atata tot....fara fasole

    • Angel Gabriel Lungu

      Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine) , 17 mai 2009

      Suna interesant reteta dar nu imi dau seama din enunt ce pun, cand pun, ce las si ce pun peste, citeste-o si tu si incearca sa iti dai seama ce rol are umplutura si cand o pui si ce faci cu jumatate de fasole, DE CARE...?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 mai 2009

      Super, am sa fac si eu, ptr ca mi-ati facut deja pofta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4-6 ling zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 6 ling ulei
  • 1 cutiuta iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de irina morari
Pastida (placinta cu ciuperci)

Pastida (placinta cu ciuperci)

Ceapa taiata solzisori o calim impreuna cu ciupercile tocate nu foarte marunt si mazarea cu morcovi.

5 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive
Aripioare crocante

Aripioare crocante

Facem o marinata. Batem ouale cu sarea si piperul, adaugam praful de chilli sau sosul,laptele si

1 vot    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Spaghete chinezesti

Spaghete chinezesti

Legumele sunt feliate foarte subtire. Intr-o tigaie mai intinsa, cu putin ulei calim legumele la

5 voturi    2 comentarii
50h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Irina bune tare minciunelele tale ! Cand ai timp, modifica reteta scarisa si adauga modul de preparare , pentru ca aici sunt si fete care acum invata sa faca de mancare ! Pup cu drag...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Alvita cu miere