Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010
Ingrediente
50 gr unt, 1 ou, 150 ml iaurt, 1 praf de sare, 1 lingura zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde(cat sa iasa o coca din care sa putem intinde o foaie), Optional pentru aroma se poate adauga coaja rasa de lamaie si/sau portocala
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se amesteca pe rand toate ingredientele(untul se topeste inainte de a fi adaugat).Se intinde o foaie din care taiem fasii late de approximativ 3-4 cm,si in lungime de 6-8 cm sub forma de dreptunghi.In mijlocui fiecaruia se face o taietura astfel incat sa putem trece prin aceasta un colt al fiecarei bucati si sa tragem formind minciunele.Se frig in ulei incins apoi dupa preferinta se pot pudra cu zahar vanilat sau simplu cand sunt calde sau servi cu diferite feluri de dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul
410 voturi
40 comentarii
1h 15 min
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile
39 voturi
14 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Niko Stan (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Multumesc frumos fetelor pentru toate comentariile :*
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Am salvat reteta sunt tare frumoase.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010
Niko, minciunelele tale arata tare bine, asa le fac si eu tot fara drojdie si reteta o am de la mama.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
am sa incerc si eu reteta ta ;eu o fac altfeldar pare tare frumoasa si buna
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010
Imi plac tare mult...
Niko Stan (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
Stiu cum se taie in mod normal adica... pe diagonala....dar tocmai felul in care le-am taiat le deosebeste de celelalte retete....nu am specificat nicaieri ca e reteta originala..si sincer ...nu cred ca exista reteta de minciunele numai cu apa calda si drojdie...
lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Minciunelele sunt facute simplu:doar apa calda si drojdie Ceea ce ai pregatit tu se cheama ,,fundite'' Atentie la crestatura! Se taie pe diagonala si iti ies foarte frumoase!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Yami ce bunatate