autor:

Niko Stan

» » Dulciuri diverse

Minciunele

Autor: Niko Stan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Niko Stan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
50 gr unt, 1 ou, 150 ml iaurt, 1 praf de sare, 1 lingura zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde(cat sa iasa o coca din care sa putem intinde o foaie), Optional pentru aroma se poate adauga coaja rasa de lamaie si/sau portocala

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

29 voturi

Mod de preparare

Se amesteca pe rand toate ingredientele(untul se topeste inainte de a fi adaugat).Se intinde o foaie din care taiem fasii late de approximativ 3-4 cm,si in lungime de 6-8 cm sub forma de dreptunghi.In mijlocui fiecaruia se face o taietura astfel incat sa putem trece prin aceasta un colt al fiecarei bucati si sa tragem formind minciunele.Se frig in ulei incins apoi dupa preferinta se pot pudra cu zahar vanilat sau simplu cand sunt calde sau servi cu diferite feluri de dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi si minciunele

Gogosi si minciunele

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile

36 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Minciunele

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Narcisa Hij , 23 octombrie 2014

    Si eu evit prajelile,insa imi mai fac uneori poftele,ca de exemplu aceasta reteta a copilariei mele.Succes!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Ce fain arata minciunelele tale Nico.... As veni si eu la o portie ca-mi plac tare mult. Nu am facut de mult pentru ca evit prajelile....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Delicioase!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Multumesc frumos fetelor pentru toate comentariile :*

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Am salvat reteta sunt tare frumoase.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Niko, minciunelele tale arata tare bine, asa le fac si eu tot fara drojdie si reteta o am de la mama.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      am sa incerc si eu reteta ta ;eu o fac altfeldar pare tare frumoasa si buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Stiu cum se taie in mod normal adica... pe diagonala....dar tocmai felul in care le-am taiat le deosebeste de celelalte retete....nu am specificat nicaieri ca e reteta originala..si sincer ...nu cred ca exista reteta de minciunele numai cu apa calda si drojdie...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Minciunelele sunt facute simplu:doar apa calda si drojdie Ceea ce ai pregatit tu se cheama ,,fundite'' Atentie la crestatura! Se taie pe diagonala si iti ies foarte frumoase!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Yami ce bunatate

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

29 voturi

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 150 ml iaurt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde(cat sa iasa o coca din care sa putem intinde o foaie)
  • Optional pentru aroma se poate adauga coaja rasa de lamaie si/sau portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Niko Stan
Salata de Boeuf

Salata de Boeuf

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, Cand da in clocot se curata de spuma, se pune

156 voturi    21 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

Conopida curatata si desfacuta in buchetele se pune la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce s-a fiert

55 voturi    8 comentarii
30 min
Salate reci
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ceapa taiata cubulete,morcovii,telina , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc putin cu 2

48 voturi    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Sidy (Chef de cuisine)

Ce fain arata minciunelele tale Nico.... As veni si eu la o portie ca-mi plac tare mult. Nu am facut de mult pentru ca evit prajelile....

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz