Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se fierb in apa cu sare pana ce se inmoaie, dupa care se trec imediat prin presa (sau se rad) si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu faina si ouale. Se adauga untul putin incalzit, se sareaza, se pipereaza si se framanta repede un aluat neted, care se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Se spala coditele de ceapa verde si se taie rondele.
Se intinde aluatul pe planseta bine infainata si se decupeaza - cu rotita zimtata - romburi sau alte figuri geometrice. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc in el minciunelele pana ce se rumenesc, dupa care se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se aseaza pe farfurii incalzite, se presara peste ele coditele de ceapa verde taiate rondele si se servesc calde, cu o salata mixta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii