autor:

Fara foto

» » Aperitive

Minciunele de cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 650 g cartofi fainosi, , 180 g faina, , 2 oua, , 45 g unt, , sare si, piper., In plus: faina pentru intins aluatul, , ulei pentru prajit, , 1 legatura codite de ceapa verde pentru presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se fierb in apa cu sare pana ce se inmoaie, dupa care se trec imediat prin presa (sau se rad) si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un castron si se amesteca cu faina si ouale. Se adauga untul putin incalzit, se sareaza, se pipereaza si se framanta repede un aluat neted, care se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Se spala coditele de ceapa verde si se taie rondele.
Se intinde aluatul pe planseta bine infainata si se decupeaza - cu rotita zimtata - romburi sau alte figuri geometrice. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc in el minciunelele pana ce se rumenesc, dupa care se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se aseaza pe farfurii incalzite, se presara peste ele coditele de ceapa verde taiate rondele si se servesc calde, cu o salata mixta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de beof

Salata de beof

Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din carnea de pui fiarta (pieptul) pentru supa de pui.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 650 g cartofi fainosi
  • 180 g faina
  • 2 oua
  • 45 g unt
  • sare si
  • piper.
  • In plus: faina pentru intins aluatul
  • ulei pentru prajit
  • 1 legatura codite de ceapa verde pentru presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cartofi noi