autor:

vera

» » Aperitive

Mingiute de orez cu cascaval

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
200g orez, 75ml lapte, 50 g parmezan, -30g unt, -100g cascaval, .sare,piper,ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbeti laptele,adaugati sare si orezul,fierbeti timp de 15 minute fara a-l amesteca.



Adaugati untul,parmezanul,piperul,si lasati la racit. Faceti bilute rotunde,puneti in mijloc o bucata de cascaval,taiat cubulete,faceti bilute rotunde,pe care le ve-ti prajii in ulei incins.



Consiliu: inainte de a pregati bilutele,umeziti-va mainile in apa sau ulei,in acest mod orezul nu va ramane lipit de maini.



Se scot bilutele pe hartie de bucatarie,se servesc calde dar sunt bune si reci. De multe ori fac aceste bilute cu orez avansat,dar adaug intotdeauna alte ingrediente;
Daca ti-a placut reteta noastra "Mingiute de orez cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Bruschette la cuptor

Bruschette la cuptor

Taiem painea alba in felii mai groase , o asezam in tava de inox apoi punem feliile de salam , rosiile

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

    Interesanta reteta,sigur o voi incerca si eu !

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    imi place tare mult reteta, chiar azi am gatit orez si ma bucur ca am descoperit-o ca sa am ce face cu el ca mi-a ramas mult nefolosit.Insa si eu voi tavali bilutele prin pesmet.

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    imi place tare mult reteta, chiar azi am gatit orez si ma bucur ca am descoperit-o ca sa am ce face cu el ca mi-a ramas mult nefolosit.Insa si eu voi tavali bilutele prin pesmet.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Am mai auzit de reteta asta si e interesanta, trebuie sa o incerc si eu sa vad ce iese!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Nu stiu ce inseamna "orez avansat", te rog ajuta-ma! Nici "le ve-ti prajii" nu am gasit in dictionar! Sunt un ignorant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Mirey inainte de a le prajii tavaleste-le prin pesmet,si prin ou eventual,vei vedea ca nu se intaresc deloc!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Am mai facut odata o reteta asemanatoare,dar orezul la prajit s-a intarit.Nu a iesit bun deloc.Am sa incerc si aceasta reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200g orez
  • 75ml lapte
  • 50 g parmezan
  • -30g unt
  • -100g cascaval
  • .sare,piper,ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta,sigur o voi incerca si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Cartofi imbracati