Mingiute de orez

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Mingiute de orez

Ingrediente

  • 600 g orez
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 50 g parmezan ras
  • 150 g telemea de vaca
  • 40 g sunca taiata cubulete
  • 2 lg faina
  • 4 lg pesmet
  • 2 lg boia dulce
  • 1 praf de sofran
  • unei pt prajit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se dizolva sofranul intr-un bol mic cu 125 ml apa calduta, apoi se toarna peste orezul spalat sis curs, asezat intr-o cratita.Se adauga o lg de sare si se fierbe, la foc mic, pana cand orezul absoarbe apa completSe ia de pe foc si se lasa la acoperit pana se raceste in infloreste frumos.

Se adauga 3 galbenusuri si telemeaua rasa, se amesteca bine, apoi se adauga 3 albusuri batute spuma sis e amesteca usor.

Se modeleaza crochete rotunde intre palmele unse cu albus batut, se face o adancitura in misloc, in care se pun bucatele de cunca, apoi se refac crochetele, avand grija ca umplutura sa fie bn ascunsa in interior.

Se trec crochetele prin albus, parmezan ras, apoi prin faina amestecata cu sare si piper, dupa care se tavalesc prin pesmet amestecat cu boia dulce sis e rumenesc in ulei bine incins.Se scot pe prosoape bine absorbante, apoi se aseaza pe un platou cald si se servesc cu rosi proaspete sau cu sos de rosii picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise