autor:

Retete delicioase

» » Prajituri

Mini amandine

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2015

Ingrediente
Blat:,  6 oua,  150 g. zahar,  30 ml. apa,  30 ml. ulei,  20 g. cacao,  8 linguri faina,  1 lingurita praf de copt (optional), , Sirop:,  400 ml. apa,  100 g. zahar,  2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel,  1 sticluta esenta de rom, , Crema:,  3 galbenusuri,  100 g. zahar pudra,  300 g. unt,  3 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.

Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns(desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.



Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.



Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.



Crema:



Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele.



Asamblare:



Se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.

Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline.



Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.

Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brownie cu crema mascarpone

Brownie cu crema mascarpone

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine

20 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri
Tort Medovik cu buburuza

Tort Medovik cu buburuza

Blat: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

    Delicios

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  •  6 oua
  •  150 g. zahar
  •  30 ml. apa
  •  30 ml. ulei
  •  20 g. cacao
  •  8 linguri faina
  •  1 lingurita praf de copt (optional)
  • Sirop:
  •  400 ml. apa
  •  100 g. zahar
  •  2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
  •  1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  •  3 galbenusuri
  •  100 g. zahar pudra
  •  300 g. unt
  •  3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si crema de smantana