autor:

Retete delicioase

» » Prajituri

Mini amandine

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2015

Ingrediente
Blat:,  6 oua,  150 g. zahar,  30 ml. apa,  30 ml. ulei,  20 g. cacao,  8 linguri faina,  1 lingurita praf de copt (optional), , Sirop:,  400 ml. apa,  100 g. zahar,  2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel,  1 sticluta esenta de rom, , Crema:,  3 galbenusuri,  100 g. zahar pudra,  300 g. unt,  3 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.

Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns(desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.



Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.



Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.



Crema:



Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele.



Asamblare:



Se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.

Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline.



Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.

Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

    Delicios

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  •  6 oua
  •  150 g. zahar
  •  30 ml. apa
  •  30 ml. ulei
  •  20 g. cacao
  •  8 linguri faina
  •  1 lingurita praf de copt (optional)
  • Sirop:
  •  400 ml. apa
  •  100 g. zahar
  •  2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
  •  1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  •  3 galbenusuri
  •  100 g. zahar pudra
  •  300 g. unt
  •  3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu cacao si fructe confiate