autor:

CRISTESCU IULIANA

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Mini cozonac cu nuca si rahat

Autor: CRISTESCU IULIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTESCU IULIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2020

Ingrediente
3 oua, 500 gr faina, 250 ml lapte , 1 plic zahar vanilat , 25 gr drojdie proaspata, 150 gr zahar, 50 ml ulei sau 75 gr unt topit, 20 ml rom, 50 gr zahar pudra, zeama de lamaie, sare, 250 gr nuca macinata, 150 gr rahat, 30 gr cacao neagra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

incalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva zaharul.

Pasez 25 gr drojdie cu o lingurita de zahar, una de faina si 3 linguri de lapte, amestec bine, apoi las la crescut 15 minute.

Intre timp cern 500 gr faina, adaug drodjia crescuta cu cele 3 galbenusuri batute cu putina sare, adaug si romul peste faina, apoi adaug treptat laptele caldut si incorporez. Dupa ce am adaugat tot laptele, incorporez si uleiul adaugat tot treptat.

Framant bine, apoi las la crescut 1 ora aluatul.

Incep sa mixez cele 3 albusuri cu un praf de sare, putina zeama de lamaie si 50 gr zahar pudra, mixez bine pana devine ca o bezea, apoi adaug cacaua si amestec usor cu o spatula+ nuca macinata.

Iau coca si o impart in doua, mainile le ung cu putin ulei si incep sa intind o bucata de coca. Iau jumatate din crema obtinuta din albus si rahatul, incep sa il rulez, il pun in tava la copt, ung cu un ou batut si pun deasupra putin zahar.

Dau la cuptor preincalzit, 170 grade C, 50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Coaste de miel marinate pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Coaste de miel marinate pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Coastele se condimenteaza cu sare si piper. Se pregatesc aparatul de vidat Food Saver si caserola

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand este necesar ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia

16 voturi    10 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • 50 ml ulei sau 75 gr unt topit
  • 20 ml rom
  • 50 gr zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • sare
  • 250 gr nuca macinata
  • 150 gr rahat
  • 30 gr cacao neagra

Raporteaza reteta

Retete
de CRISTESCU IULIANA
Covrigi de primavara

Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive cu carne
Biscuiti cu parmezan

Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Chec cu lapte condensat

Chec cu lapte condensat

Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac pufos cu ciocolata si nuca