autor:

Licuta Marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mini eclere

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 februarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 150 gr faina 000, 230 ml apa, 50 ml ulei, 3 oua de marime medie, un praf de sare, Pentru umplutura:, 300 ml smantana pentru frisca cu 30-35% grasime, o banana taiata cubulete, 3 linguri cu zahar pudra, un pachet cu zahar vanilat, Pentru glazura:, 150 gr ciocolata menaj cu minim 50% cacao, 50 ml lapte cu 3,5% grasime

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 220 grade C.

2. Punem uleiul si apa intr-o cratita pe foc. Lasam sa dea in clocot, apoi indepartam de pe foc si turnam repede toata faina amestecata cu praful de sare. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se formeaza o minge. Lasam aluatul sa se racoreasca 5 minute.

3. Incorporam in aluat cate putin, ouale batute. Batem bine dupa fiecare adaugare de ou pana cand obtinem un aluat destul de solid ca sa isi pastreze forma dupa ce formam choux-ul.

4. Tapetam cu hartie de copt o tava joasa. Cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita, asezam aluatul in tava, sub forma de gogosele sau dreptunghiuri si le coacem la 200 grade C timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

5. Taiem choux-urile cu un cutit si le umplem cu frisca batuta bat, indulcita cu zahar pudra si cu zaharul vanilat, amestecata cu banana taiata cubulete. Putem alege crema de vanilie sau alte creme, dupa preferinta. Glazuram mini eclerele cu ciocolata topita amestecata in prealabil cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini eclere

Mini eclere

Micute si dragute, perfecte pentru o zi de rasfat culinar! Si cum muream de pofta dupa eclere , era

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Esmeralda Emilika Brown , 15 iunie 2015

    Imi place ca are putin zahar. Am sa o incerc asa cum e, daca autoarea le-a facut pe cele din poza inseamna ca trebuie sa iasa.

  • Fara foto

    Ana Florescu , 17 mai 2015

    a facut si eu sunt foarte delicioase !!!!!!!

  • Fara foto

    cris , 08 mai 2015

    sunt foarte bune, gasiti si aici cu uny si lapte http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-mascrponne.html

    • Fara foto

      Emi Vio , 31 decembrie 2014

      Cuptorul incalzit foarte bine! Caldura la maxim primele 10-15 min, pana se rumenesc foarte usor, apoi se reduce gradatia spre ''mijlociu-mic''!!! Sarea ..., in apa care fierbe !!!

    • Fara foto

      Virginia Bruja , 26 septembrie 2014

      ..se mai pot umple cu pateu facut in casa,pasta de peste,icre etc ...se pot serva ca aperitive.

    • Fara foto

      Nic Mary , 26 septembrie 2014

      eu folosesc unt in loc de ulei, fac bilute, le tai la mijloc si umplu cu crema de branza. putin sarata. , le folosesc ca si aperitiv

    • Fara foto

      Mariana Mingireanu , 08 septembrie 2014

      Ana Marya ai perfecta dreptate,unt in loc de ulei!

    • Fara foto

      Niculina Dicu , 21 mai 2014

      imimplac f mult abia astept sa le fac

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 26 martie 2014

      azi am sa le fac......

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 25 martie 2014

      Cuptorul incalzit foarte bine! Caldura la maxim primele 10-15 min, pana se rumenesc foarte usor, apoi se reduce gradatia spre ''mijlociu-mic''!!! Sarea ..., in apa care fierbe !!!

    • Fara foto

      VIKY , 13 martie 2014

      EU FAC --ECLERE, FARA PRAF DE COPT --LA FEL SI BLATUL DE TORT --SECRETUL --NU AI VOIE SA DESCHIZI CUPTORUL 20-25 MIN

    • Fara foto

      Giorgica Dinu , 28 februarie 2014

      Cuptorul incalzit foarte bine! Caldura la maxim primele 10-15 min, pana se rumenesc foarte usor, apoi se reduce gradatia spre ''mijlociu-mic''!!! Sarea ..., in apa care fierbe !!!

    • Fara foto

      Vica Rentea , 27 februarie 2014

      Dupa ce sa racorit (suporta mana)incorporati ouale treptat ,iar daca cuptorul nu este fierbinte ele nu cresc

    • Fara foto

      Ana Marya , 27 februarie 2014

      Cuptorul incalzit foarte bine! Caldura la maxim primele 10-15 min, pana se rumenesc foarte usor, apoi se reduce gradatia spre ''mijlociu-mic''!!! Sarea ..., in apa care fierbe !!!

    • Fara foto

      Ariana Corina , 27 februarie 2014

      am incercat reteta dar ceva nu e in regula ptr ca nu cresc bilutele de la ecler

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina 000
  • 230 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 oua de marime medie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 ml smantana pentru frisca cu 30-35% grasime
  • o banana taiata cubulete
  • 3 linguri cu zahar pudra
  • un pachet cu zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata menaj cu minim 50% cacao
  • 50 ml lapte cu 3,5% grasime

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

cris

sunt foarte bune, gasiti si aici cu uny si lapte http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-mascrponne.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Happy Muffins