Mini eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini eclere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina 000
  • 230 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 oua de marime medie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 ml smantana pentru frisca cu 30-35% grasime
  • o banana taiata cubulete
  • 3 linguri cu zahar pudra
  • un pachet cu zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata menaj cu minim 50% cacao
  • 50 ml lapte cu 3,5% grasime

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 220 grade C.

2. Punem uleiul si apa intr-o cratita pe foc. Lasam sa dea in clocot, apoi indepartam de pe foc si turnam repede toata faina amestecata cu praful de sare. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se formeaza o minge. Lasam aluatul sa se racoreasca 5 minute.

3. Incorporam in aluat cate putin, ouale batute. Batem bine dupa fiecare adaugare de ou pana cand obtinem un aluat destul de solid ca sa isi pastreze forma dupa ce formam choux-ul.

4. Tapetam cu hartie de copt o tava joasa. Cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita, asezam aluatul in tava, sub forma de gogosele sau dreptunghiuri si le coacem la 200 grade C timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

5. Taiem choux-urile cu un cutit si le umplem cu frisca batuta bat, indulcita cu zahar pudra si cu zaharul vanilat, amestecata cu banana taiata cubulete. Putem alege crema de vanilie sau alte creme, dupa preferinta. Glazuram mini eclerele cu ciocolata topita amestecata in prealabil cu lapte.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura