autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Mini pasti cu mascarpone si migdale

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Ingrediente
Pentru aluat:, 25 g drojdie proaspătă,, 2 ouă,, 2 linguri zahăr,, 160 ml lapte cald,, 2 linguri smântână 15% grăsime,, 1 linguriţă rasă cu sare,, 370 g făină,, 40 ml ulei pentru frământat,, , Pentru umplutură:, 250 g cremă mascarpone,, 2 linguri zahăr,, 1 plic zahăr vanilat Bourbon,, 1 ou (mare),, O linguriță coajă de mandarină (ținută în zahăr la borcan),, O linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),, Stafide, după gust,, Fulgi de migdale blanșate, după gust,, , în plus:, 1 lingură ulei (pentru uns aluatul),, Aprox 70 g făină (pentru întins aluatul),, 1 ou mic (pentru uns înainte de copt)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fărâmițează drojdia în laptele cald, se adaugă ouăle, zahărul, sarea, dar și smântâna, apoi făină cât cuprinde (aporx 370 g). Se amestecă și se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul. Când se obține un aluat consistent, dar pufos, se unge cu ulei (cam o lingură), se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul, într-un loc ferit de curenţi de aer.



Se răstoarnă aluatul pe masa presărată cu făină (aprox 70 g) şi se întinde aluatul în foaie grosuță. Se decupează 12 cercuri mai mari, care se transferă în tava pregătită cu foaie de copt. Restul de aluat se refrământă, se întinde în foaie, din care se taie fâșii lungi și subțiri, care se răsucesc câte 2, pentru a forma marginile paștilor și crucile.

Se lasă păștile la crescut în tăvi (eu am făcut 2 tăvi cu câte 6 păști) cam o jumătate de oră.



Pentru umplutură: crema mascarpone se amestecă dulce cu zahărul, zahărul vanilat și oul.



Se ung păștile pe margine cu ou, se lipesc fâșiile răsucite (marginile), apoi se distribuie umplutura în cele 2 tăvi cu păscuțe, se presară mirodenii (stafide, coajă de citrice), iar la final se adaugă fâșiile răsucite pentru a face crucile. Se ung iar cu ou, se presară fulgii de migdale.



Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute fiecare tavă.



Când sunt gata, se acoperă cu un prosop de bucătărie.



Notă: Dimensiunea paharului cu care am decupat păscuțele: 10 cm diametru



Notă: eu am folosit la umplutură coajă de mandarină, respectiv coajă de lămâie rase și ținute cu zahăr și zahăr vanilat Bourbon, în borcane, având anumite proprietăți: se înmoaie și au un parfum anume, o aromă intensă, dacă au stat minim o săptămână în borcane, la frigider și se păstrează numai la frigider. Atenție, coaja de mandarină (respectiv lămâie) ținută în zahăr nu este totuna cu coaja de mandarină (respectiv lămâie) confiată, care presupune pregătirea termică în sirop de zahăr.



Hristos a Înviat!

Paște Fericit, cu liniște sufletească și speranță!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/mini-pasti-cu-mascarpone-si-migdale.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pasti cu mascarpone si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Mai întâi de toate am frământat aluatul. Într-un castron încăpător

18 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anisoara , 17 mai 2020

    Sunt minunate, o iedee buna si pentru Inaltare.

  • Fara foto

    Cristina , 24 aprilie 2020

    Minunate!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 160 ml lapte cald,
  • 2 linguri smântână 15% grăsime,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 370 g făină,
  • 40 ml ulei pentru frământat,
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 ou (mare),
  • O linguriță coajă de mandarină (ținută în zahăr la borcan),
  • O linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • Stafide
  • după gust,
  • Fulgi de migdale blanșate
  • după gust,
  • în plus:
  • 1 lingură ulei (pentru uns aluatul),
  • Aprox 70 g făină (pentru întins aluatul),
  • 1 ou mic (pentru uns înainte de copt)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Anisoara

Sunt minunate, o iedee buna si pentru Inaltare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti