autor:

Laura_Nechita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mini pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
pentru baza de bezea, - 4 albusuri (oua de gaina), - 200 g zahar alb tos, - 1 praf sare, pentru crema:, - 4 galbenusuri (oua de gaina), - 4 linguri zahar alb tos, - 1 lingura amidon, - 1 pastaie vanilie, - 500 ml lapte dulce de vaca (se poate inlocui cu lapte de soia), - 400 gr iaurt cremos (sau crema de branza, mascarpone), - 2 linguri zahar pudra, - 1 praf turmeric, pentru bordura:, - 100 g ciocolata neagra, pentru ornat:, - fructe (capsuni, zmeura, caise, etc)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci.

Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in vasul robotului, adaugam un praf de sare si pornim robotul. Cand albusurile capata consistenta, se albesc, adaugam zaharul si lasam sa mixeze aproximativ 20 minute.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Punem bezeaua obtinuta intr-un poche si spritam cateva cuiburi la distanta de aproximativ 4-5 cm unul de celalalt. Le punem la copt, la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 40 minute. Le lasam la racit in cuptor cateva minute, apoi le scoatem si le asezam pe un grilaj.

Intre timp,pregatim crema. Intr-un vas cu pereti grosi, adaugam galbenusurile, zaharul, amidonul, semintele de la vanilie si teaca de vanilie si 50 ml lapte. Amestecam cu un tel si apoi adaugam treptat restul de lapte dulce. Transferam cratita pe foc si amestecam continuu pana crema devine vascoasa. Dam deoparte, scoatem teaca de vanilie si lasam la racit.

Iaurtul il mixam cu un pic de zahar pudra. Incorporam crema racita si un praf de turmeric. Combinatia este senzationala, promit!

Cuiburile de bezea trebuie safie racite bine.

Punem crema de iaurt intr-un poche si umplem fiecare cuib de bezea.

Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam o fasie de hartie de copt, o taiem la dimensiunea fiecarui cuib si apoi trasam o grafica oarecare sau dupa model, din ciocolata. Lasam un minut sa se raceasca, apoi invelim marginea Pavlovei cu aceasta fasie. Transferam in frigider pentru minim 30 min. Scoatem din frigider si indepartam cu atentie hartia de copt. Atentie, daca diferenta de temperatura este mare, atunci ciocolata se va inmuia destul de repede, astfel ca trebuie sa va miscati repede. Garnisim cu fructe si dam la frigider din nou pana in momentul servirii.

Este un deliciu. Bezea crocanta, crema fina si rece, ciocolata neagra si fructe!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pavlova cu crema de iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

21 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri
Bucatele de ciocolata

Bucatele de ciocolata

Untul se freaca spuma;se adauga zaharul si se freaca in continuare.Se pun,apoi,galbenusurile(6),unul

8 voturi    10 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru baza de bezea
  • - 4 albusuri (oua de gaina)
  • - 200 g zahar alb tos
  • - 1 praf sare
  • pentru crema:
  • - 4 galbenusuri (oua de gaina)
  • - 4 linguri zahar alb tos
  • - 1 lingura amidon
  • - 1 pastaie vanilie
  • - 500 ml lapte dulce de vaca (se poate inlocui cu lapte de soia)
  • - 400 gr iaurt cremos (sau crema de branza
  • mascarpone)
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 1 praf turmeric
  • pentru bordura:
  • - 100 g ciocolata neagra
  • pentru ornat:
  • - fructe (capsuni
  • zmeura
  • caise
  • etc)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Chec cu urda