Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

Ingrediente

  • • unt/margarina si cacao, pentru formele de copt
  • • 150 gr unt sau margarina Rama
  • • 150 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao)
  • • 6 oua (3 intregi + 3 galbenusuri)
  • • 150 gr zahar brun
  • • 120 gr faina
  • • 2 linguri cacao, plus pentru pudrare
  • • 12 caramele

Mod de preparare

1. Unge cu unt/margarina 6 forme mici de copt (a cate 150ml) si pudreaza-le cu cacao, inlaturand excesul.Incalzeste cuptorul la 180°C.

2. Topeste untul/margarina cu ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie.

3. Bate ouale, galbenusurile si zaharul pana ce se ingroasa.Inglobeaza in acest amestec ciocolata, cerne faina si cacaoa si inglobeaza-le cu o lingura mare de metal sau cu o spatula.Imparte compozitia obtinuta in cele 6 forme de copt, umpland 3/4 din fiecare forma.

4. Ia cate 2 caramele, apasa-le impreuna pentru a face o caramea mai mare si introdu carmeaua in fiecare portie, astfel inacat sa nu se vada.Pune formele pe o tava de copt si pune prajiturelele la copt pentru 10-20 minute.Lasa-le sa se raceasca putin, iar apoi desprinde-le din forma trecand cu un cutit in jurul formelor si rasturnandu-le pe cate o farfurie.Pudreaza prajiturelele cu cacao inainte de a le servi.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise