autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mini prajituri festive cu ciocolata

Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucataria Stefaniei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2014

Ingrediente
BLAT:, 155g zahar, 200ml lapte, 130g margarina cu unt, 210g faina, 2 oua, 2 lingurite esenta de vanilie, 2 lingurite esenta de rom, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao, , CREMA CIOCOLATA:, 200g ciocolata cu lapte, 4 linguri margarina cu unt, 4 linguri lapte, , CREMA DECOR:, 200g ciocolata alba, 2 linguri margarina cu unt, bombonele

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta sa dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de margarina topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si laptele. In alt bol am amestecat ingredientele solide: faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao. Le-am cernut in timp ce mixam peste compozitia lichida.



Am setat temperatura cuptorului la 200 de grade. In acest timp am uns o forma pentru mini cupcakes, briose sau ce vreti voi dar mini sa fie, cu ulei si faina. Am adaugat compozitie in fiecare forma cat sa nu dea pe afara dar nici foarte putina.



Cand temperatura a ajuns la 200 de grade am redus la 180 grade si am bagat prajiturile pentru fix 20 minute. Au crescut foarte repede si foarte frumos asa ca nu va grabiti sa umblati la ele chiar daca vi se par gata in 10 minute. Cu a 2 tava am procedat astfel: am mixat din nou compozitia pentru a o aera putin, am setat cuptorul la 200 de grade, iar inainte de a baga tava in cuptor am redus temperatura la 180 grade. Le-am scos din tava si le-am lasat la racit timp in care am facut crema de ciocolata.



Pentru crema de ciocolata din interiorul prajiturilor am topit la bain-marie 2 linguri de margarina dupa care am adaugat 100g ciocolata (1 tableta), iar dupa ce s-a topit am adaugat 4 linguri de lapte.

Dupa ce sa incorporat bine laptele, am luat vasul de pe foc si am adaugat iar 2 linguri de margarina si restul de 100g ciocolata. Am amestecat bine de tot, aproximativ 2-3 minute pana cand toate ingredientele s-au incorporat iar crema de ciocolata a inceput sa luceasca. Dupa ce s-a racit putin cu ajutorul unei seringi de 3-4 ml am introdus crema de ciocolata in interiorul prajiturilor. Pentru fiecare prajitura am introdus 1 seringa plina cu ciocolata. Dupa ce le-am umplut pe toate, le-am luat iar pe rand dar de data aceasta le-am umplut doar cu 1/2 seringa de ciocolata. Sfat! Se injecteaza usor ciocolata pentru a nu iesi pe alta parte si indicat ar fi sa nu introduceti seringa doar intr-un singur loc.



Pentru crema alba de decor am topit la bain-marie 1 lingura de margarina dupa care am adaugat 100g ciocolata alba. Dupa ce s-a topit ciocolata, am indepartat vasul de pe foc si am adaugat restul de margarina si ciocolata alba rupta bucati. Am amestecat bine iar dupa ce toate ingredientele s-au incorporat bine am ornat frumos mini prajiturile chiar cand crema de ciocolata era calda.



Vroiam sa pun cateva bombonele pentru decor, aveam in plan sa le las cat mai albe dar se pare ca aceste bombonele colorate au reusit sa ma vrajeasca. Deci daca doriti cu crantanele adaugati bombonele colorate.



Mi-a mai ramas putina ciocolata neagra la fix pentru cateva prajituri care au ramas fara glazura de ciocolata alba. Dupa cum se vede si in poza am pus bombonele intr-o ceasca si am bagat prajitura cu glazura de ciocolata inca moale in interiorul canii. Dupa ce le-am ornat pe toate le-am dat la rece pentru minim 2-3 ore si ce credeti? Au disparut ca prin minune!



Spor la dulciurit!



Mai multe detalii gasici si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/12/mini-prajituri-festive-cu-ciocolata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri festive cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma. Se adauga apa si zaharul la albusuri

32 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata

19 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • BLAT:
  • 155g zahar
  • 200ml lapte
  • 130g margarina cu unt
  • 210g faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • CREMA CIOCOLATA:
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri margarina cu unt
  • 4 linguri lapte
  • CREMA DECOR:
  • 200g ciocolata alba
  • 2 linguri margarina cu unt
  • bombonele

Raporteaza reteta

Retete
de Bucataria Stefaniei
Urzici cu orez si usturoi

Urzici cu orez si usturoi

Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina

13 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Salata de legume si paste

Salata de legume si paste

Se pot adauga mai multe legume, asta depinde si de gustul fiecaruia. Intr-o oala se fierb pastele

4 voturi    3 comentarii
20 min
Salate reci
Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor

Am inceput cu pulpitele de pui pe care le-am spalat si le-am curatat bine de puful ramas. Le-am pudrat

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si capsuni