autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mini savarine

Autor: Sabina Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sabina Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 130 grame zahar, 100 grame pesmet, 3-4 linguri de faina, o sticluta rom, siropul (200 grame zahar, 300 ml apa, 100 ml rom), pentru ornat frisca si tort jelee rosu (dr. oetker)

Dificultate: Medie Timp: 2h

82 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn.



Ungem cu ulei formele de briose (eu neavand forme speciale pentru savarine le am folosit pe cele pentru briose) si umplem formele. Dam savarinutele noastre la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului. Lasam sa se raceasca in forma. Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul, iar cand luam de pe foc adaugam si romul.



Savarinelor le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine bine si dam la frigider vreo 2-3 ore. Intre timp pregatim frisca. Daca mai e cazul mai insiropam savarinele, altfel le umplem cu frisca si ii punem capac. Deasupra punem tort jelee de la dr. Oertker.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei NU RECI din frigider. Se strecoara faina

17 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti vitrati

Biscuiti vitrati

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala,

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Ari (Maestru bucatar):

    am pregatit reteta si a iesit extraordinar, si asta nu o spun doar eu, neavand nici eu forme speciale pt savarine am folosit unele de briose din silicon in forma de inimoare si erau foarte "aratoase". Am facut o mica schimbare la reteta si anume in loc de esenta de rom am pus lichior de cirese mmmmmm. Multumesc pentru reteta !!

  • Fara foto

    Zirkl Otwin (Bucatar sef):

    Am facut reteta. A reusit foarte bine. Unde gasesc forme de savarine? Ce dimensiune au mini savarinele?

  • Alexgirl

    Alexgirl (Chef de cuisine):

    Delicioase!!!!!!!!!!!!

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Smad , 27 martie 2015

    foarte bune delicioase

  • Fara foto

    Corina Iov , 27 martie 2015

    am sa incerc si eu imi plac la nebunie de obicei le cumpar de la cofetarie

  • Fara foto

    Simona Forna , 22 ianuarie 2015

    deseara va astept sa le savuram inpreuna pofta buna

    • Fara foto

      Voivod-rad Lucia , 07 decembrie 2014

      La cate grade se pune cuptorul?

    • Fara foto

      Domnica Harasemiuc , 09 noiembrie 2014

      reteta este asemanatoare cu a mea sant foarte bune

    • Fara foto

      Maria , 08 august 2014

      Arata tare tare bine, dar nu se pune drojdie , praf de copt sau bicarbonat. Va multumesc anticipat pt raspuns. Maria

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 07 august 2014

      da ff, bun

    • Fanica_Dragomir

      Fanica_Dragomir (Bucatar) , 08 mai 2014

      Sunt absolut delicioase !

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

      Sunt delicioase!

    • Alexgirl

      Alexgirl (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

      Delicioase!!!!!!!!!!!! Nu am avut jeleu asa ca am pus niste sos de ciocolata!..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Sabina, sunt foarte reusite, stiu ca esti specialista in dulciuri si nu numai, felicitari! Am salvat reteta, imi plac tare mult.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nu ma mai satur de ele cat de bune sunt....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte frumos sunt prezentate,felicitari.

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Am incercat reteta si mi-a iesit de minune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Super arata minisavarinele tale...

    • iulia787

      iulia787 (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Super fain! Cred ca sunt trasnet! Dar sunt de acord cu prietena noastra, Adelina... Oricum, din poze se vede ca ti-au iesit... ca unei profesioniste! BRAVO!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Felicitari arata extraordinar de bine.

    • Adelina

      Adelina (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Buna,arata bine savarinele tale,dar as vrea sa iti sugerez sa pui putin gem de caise (eu am pus gem facut in casa,sau alt gem dulce-acrisor), si apoi sa pui frisca ,mie mi se par mai gustoase.Pofta buna si spor la gatit!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      APETISANTE, FOARTE FRUMOS.

    • Fara foto

      Nadia , 06 august 2009

      Foarte, foarte frumoase. Sunt sigura ca si gustul e la fel. Felicitari1

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Arata asa de bine incat o sa le incerc si eu!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Super arata minisavarinele tale...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Super arata minisavarinele tale...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

82 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 130 grame zahar
  • 100 grame pesmet
  • 3-4 linguri de faina
  • o sticluta rom
  • siropul (200 grame zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml rom)
  • pentru ornat frisca si tort jelee rosu (dr. oetker)

Raporteaza reteta

Retete
de Sabina Elena
CARTOFI FOARTE AROMATI (DE POST)

CARTOFI FOARTE AROMATI (DE POST)

Curatam cartofii si ii dam la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii punem

3 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
COZONAC PUFOS

COZONAC PUFOS

De cu seara, cernem faina ...ideal de vreo trei ori pentru ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim

515 voturi    49 comentarii
3h
Retete de Craciun

Maria

Arata tare tare bine, dar nu se pune drojdie , praf de copt sau bicarbonat. Va multumesc anticipat pt raspuns. Maria

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu dovleac