Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Ingrediente

  • Aluatul(pentru 12 bucati):
  • 150g de branza de vaca sarata
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • ½ pachet de unt
  • 350-400g de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura cu branza:
  • 250g branza de vaca sarata
  • 3-4 linguri de smantana
  • 4-5 masline tocate marunt
  • ½ legatura de marar verde
  • cateva frunze de spanac oparit si tocat
  • Umplutura cu pui si ciuperci:
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci medii
  • 1 pulpa de pui mare(care se fierbe inainte)
  • 150g de cascaval
  • patrunjel verde, sare si piper

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca branza cu untul(care a stat la temperatura camerei), cu ouale batute, cu laptele si sarea.

Separat se amesteca faina cu praful de copt si apoi se adauga la compozitie. Se framanta pana devine un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini, daca este prea moale se mai poate adauga putina faina.

Se intinde aluatul pe o suprafata cu putina faina, aluatul trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Se decupeaza discuri cu forma de mini tarta.

Se pun discurile de aluat in forme si se dau la cuptor 10 minute la 175 de grade, intre timp se pregateste umplutura;

Se amesteca branza cu smantana pana devine o pasta omogena apoi se adauga mararul tocat si maslinele tocate marunt. Se scot formele din cuptor si se pune in fiecare cate o lingura mare de compozitie. Apoi se mai lasa la cuptor timp de 15 minute.

Pentru mini tartele cu pui se procedeaza la fel cu aluatul ca pentru cele cu branza, iar umplutura se prepara astfel:

Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei, dupa ce s-a calit se adauga ardeiul si ciupercile tocate cubulete, se condimenteaza si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.

Intre timp tocam carnea de pui, cascavalul si patrunjelul verde si adaugam totul la compozitie.

Dupa 5 minute o luam de pe foc si umplem formele de tarte care au stat la cuptor in prealabil 10 minute.

Aproximativ o lingura pentru fiecare mini tarta, se dau la cuptor pentru inca 15 minute.

Deasupra se poate rade cascavalul ca sa se rumeneasca frumos.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise