autor:

Ana-Maria

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
Aluatul(pentru 12 bucati):, 150g de branza de vaca sarata, 100 ml lapte, 3 oua, ½ pachet de unt, 350-400g de faina, 1 plic de praf de copt, 1 lingurita de sare, , Umplutura cu branza:, 250g branza de vaca sarata, 3-4 linguri de smantana, 4-5 masline tocate marunt, ½ legatura de marar verde, cateva frunze de spanac oparit si tocat, , Umplutura cu pui si ciuperci:, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras rosu, 5-6 ciuperci medii, 1 pulpa de pui mare(care se fierbe inainte), 150g de cascaval, patrunjel verde, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca branza cu untul(care a stat la temperatura camerei), cu ouale batute, cu laptele si sarea.
Separat se amesteca faina cu praful de copt si apoi se adauga la compozitie. Se framanta pana devine un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini, daca este prea moale se mai poate adauga putina faina.
Se intinde aluatul pe o suprafata cu putina faina, aluatul trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Se decupeaza discuri cu forma de mini tarta.
Se pun discurile de aluat in forme si se dau la cuptor 10 minute la 175 de grade, intre timp se pregateste umplutura;
Se amesteca branza cu smantana pana devine o pasta omogena apoi se adauga mararul tocat si maslinele tocate marunt. Se scot formele din cuptor si se pune in fiecare cate o lingura mare de compozitie. Apoi se mai lasa la cuptor timp de 15 minute.
Pentru mini tartele cu pui se procedeaza la fel cu aluatul ca pentru cele cu branza, iar umplutura se prepara astfel:
Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei, dupa ce s-a calit se adauga ardeiul si ciupercile tocate cubulete, se condimenteaza si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
Intre timp tocam carnea de pui, cascavalul si patrunjelul verde si adaugam totul la compozitie.
Dupa 5 minute o luam de pe foc si umplem formele de tarte care au stat la cuptor in prealabil 10 minute.
Aproximativ o lingura pentru fiecare mini tarta, se dau la cuptor pentru inca 15 minute.
Deasupra se poate rade cascavalul ca sa se rumeneasca frumos.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu branza, pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de miel - reteta casei

Drob de miel - reteta casei

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet. Maruntaiele

53 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob de carne cu oua fierte

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Sunt dragalase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Delicioase....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Bune si frumoase.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Bune si aspectoase ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      cred ca sunt tare delicioase!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      ce bunatate..yami!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Arată foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul(pentru 12 bucati):
  • 150g de branza de vaca sarata
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • ½ pachet de unt
  • 350-400g de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura cu branza:
  • 250g branza de vaca sarata
  • 3-4 linguri de smantana
  • 4-5 masline tocate marunt
  • ½ legatura de marar verde
  • cateva frunze de spanac oparit si tocat
  • Umplutura cu pui si ciuperci:
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci medii
  • 1 pulpa de pui mare(care se fierbe inainte)
  • 150g de cascaval
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt dragalase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pui cu bureti de padure