Aluatul: se amesteca branza cu untul(care a stat la temperatura camerei), cu ouale batute, cu laptele si sarea.
Separat se amesteca faina cu praful de copt si apoi se adauga la compozitie. Se framanta pana devine un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini, daca este prea moale se mai poate adauga putina faina.
Se intinde aluatul pe o suprafata cu putina faina, aluatul trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Se decupeaza discuri cu forma de mini tarta.
Se pun discurile de aluat in forme si se dau la cuptor 10 minute la 175 de grade, intre timp se pregateste umplutura;
Se amesteca branza cu smantana pana devine o pasta omogena apoi se adauga mararul tocat si maslinele tocate marunt. Se scot formele din cuptor si se pune in fiecare cate o lingura mare de compozitie. Apoi se mai lasa la cuptor timp de 15 minute.
Pentru mini tartele cu pui se procedeaza la fel cu aluatul ca pentru cele cu branza, iar umplutura se prepara astfel:
Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei, dupa ce s-a calit se adauga ardeiul si ciupercile tocate cubulete, se condimenteaza si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
Intre timp tocam carnea de pui, cascavalul si patrunjelul verde si adaugam totul la compozitie.
Dupa 5 minute o luam de pe foc si umplem formele de tarte care au stat la cuptor in prealabil 10 minute.
Aproximativ o lingura pentru fiecare mini tarta, se dau la cuptor pentru inca 15 minute.
Deasupra se poate rade cascavalul ca sa se rumeneasca frumos.
Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii