autor:

oana chirila

» » Dulciuri diverse

Mini tarte cu fructe (pere)

Autor: oana chirila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana chirila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2009

Ingrediente
Pentru aluatul de tarte ne trebuie:, 100 grame unt, 150 grame faina, 50 grame zahar, esenta vanilie, 1 ou, Pentru crema eu am folosit varianta simpla, adica budinca de vanilie din comert insa puteti incerca o crema de tarta. Ne trebuie:, praf budinca, 500 ml lapte, 3 linguri zahar, Si bineinteles ca avem nevoie de fructe, si aici puteti folosi orice fel de fruct, eu aveam pere in casa si am facut aceste minunate tarte cu pere., Pentru a cosmetiza putin tartele am pus la final peste pere, jeleu rosu, tot din comert.....se prepara simplu din praful de jeleu, compot fructe si ceva zahar.

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.
Incepem asadar cu aluatul pentru tarta, si pentru asta amestecam la robot untul, faina oul si esenta de vanilie doar pentru cateva secunde, doar cat sa se amestecece ingredientele. Aici trebuie sa va spun ca untul trebuie sa fie cat mai rece si oul la fel. Bun, acum ca aluatul este gata il punem la frigider pentru cateva ore, stiu e mult dar in final merita. Daca vreti puteti face si o cantitate mai mare de aluat si o puteti pastra fara probleme in congelator pana la 1 luna, pentru ca sigur o sa aveti pofta de tarte in acest timp. Aluatul este bine sa-l decongelam in frigider, il scoatem seara si pana a doua zi e numai bun de folosit.
Dupa ce aluatul s-a odihnit bine in frigider e timpul pentru a coace tartele. Formam tartele, le punem in formele speciale ce au fost unse cu unt, facem cateva gauri in aluat si le dam la cuptorul incins pentru 15 min si gata.
Cat timp tartele sunt la cuptor facem budinca de vanilie urmand instructiunile de pe ambalaj.
Scoatem tartele din forme si le lasam sa se raceasca putin timp in care se va racori si budinca, apoi umplem fiecare tarta cu budinca de vanilie.
Urmatorul pas este adugarea fructelor. Pentru ca eu am folosit pere, a trebuit sa le stropesc cu cateva picaturi de suc de lamaie pentru a nu se oxida.
Aranjam fructele peste crema si cu o pensula adaugam putin jeleu pe deasupra lor. Jeleul eu l-am facut cu compot de visine pentru ca mi se pare mai aromat asa insa puteti folosi fara probleme apa.
In sfarsit am ajuns la final, e o reteta lunga si dureaza ceva timp insa merita cu siguranta efortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu fructe (pere)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Minunate si frumos ornate.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Excelenta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Foarte frumoase si foarte apetisante.Felicitari,nota 10 cu multe stelute si ai votul meu.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Laborios dar cu final pe masura muncii. Felicitari pentru prezentare.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Felicitari ,Oana ,frumoase si bune!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      De mult doresc sa fac si eu tarte, dar am ratacit formele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Foarte atragatoare!

    • Fara foto

      Nadia , 06 noiembrie 2009

      Frumoase si delicioase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarte ne trebuie:
  • 100 grame unt
  • 150 grame faina
  • 50 grame zahar
  • esenta vanilie
  • 1 ou
  • Pentru crema eu am folosit varianta simpla
  • adica budinca de vanilie din comert insa puteti incerca o crema de tarta. Ne trebuie:
  • praf budinca
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Si bineinteles ca avem nevoie de fructe
  • si aici puteti folosi orice fel de fruct
  • eu aveam pere in casa si am facut aceste minunate tarte cu pere.
  • Pentru a cosmetiza putin tartele am pus la final peste pere
  • jeleu rosu
  • tot din comert.....se prepara simplu din praful de jeleu
  • compot fructe si ceva zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de oana chirila
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Reteta este foarte simpla. Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta

15 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)

Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)

Se amesteca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pana ce capata o consistenta

22 voturi    14 comentarii
30 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Minunate si frumos ornate.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
briosa uriasa