Mini tarte cu fructe (pere)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu fructe (pere)

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarte ne trebuie:
  • 100 grame unt
  • 150 grame faina
  • 50 grame zahar
  • esenta vanilie
  • 1 ou
  • Pentru crema eu am folosit varianta simpla, adica budinca de vanilie din comert insa puteti incerca o crema de tarta. Ne trebuie:
  • praf budinca
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Si bineinteles ca avem nevoie de fructe, si aici puteti folosi orice fel de fruct, eu aveam pere in casa si am facut aceste minunate tarte cu pere.
  • Pentru a cosmetiza putin tartele am pus la final peste pere, jeleu rosu, tot din comert.....se prepara simplu din praful de jeleu, compot fructe si ceva zahar.

Mod de preparare

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.

Incepem asadar cu aluatul pentru tarta, si pentru asta amestecam la robot untul, faina oul si esenta de vanilie doar pentru cateva secunde, doar cat sa se amestecece ingredientele. Aici trebuie sa va spun ca untul trebuie sa fie cat mai rece si oul la fel. Bun, acum ca aluatul este gata il punem la frigider pentru cateva ore, stiu e mult dar in final merita. Daca vreti puteti face si o cantitate mai mare de aluat si o puteti pastra fara probleme in congelator pana la 1 luna, pentru ca sigur o sa aveti pofta de tarte in acest timp. Aluatul este bine sa-l decongelam in frigider, il scoatem seara si pana a doua zi e numai bun de folosit.

Dupa ce aluatul s-a odihnit bine in frigider e timpul pentru a coace tartele. Formam tartele, le punem in formele speciale ce au fost unse cu unt, facem cateva gauri in aluat si le dam la cuptorul incins pentru 15 min si gata.

Cat timp tartele sunt la cuptor facem budinca de vanilie urmand instructiunile de pe ambalaj.

Scoatem tartele din forme si le lasam sa se raceasca putin timp in care se va racori si budinca, apoi umplem fiecare tarta cu budinca de vanilie.

Urmatorul pas este adugarea fructelor. Pentru ca eu am folosit pere, a trebuit sa le stropesc cu cateva picaturi de suc de lamaie pentru a nu se oxida.

Aranjam fructele peste crema si cu o pensula adaugam putin jeleu pe deasupra lor. Jeleul eu l-am facut cu compot de visine pentru ca mi se pare mai aromat asa insa puteti folosi fara probleme apa.

In sfarsit am ajuns la final, e o reteta lunga si dureaza ceva timp insa merita cu siguranta efortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise