Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.
Incepem asadar cu aluatul pentru tarta, si pentru asta amestecam la robot untul, faina oul si esenta de vanilie doar pentru cateva secunde, doar cat sa se amestecece ingredientele. Aici trebuie sa va spun ca untul trebuie sa fie cat mai rece si oul la fel. Bun, acum ca aluatul este gata il punem la frigider pentru cateva ore, stiu e mult dar in final merita. Daca vreti puteti face si o cantitate mai mare de aluat si o puteti pastra fara probleme in congelator pana la 1 luna, pentru ca sigur o sa aveti pofta de tarte in acest timp. Aluatul este bine sa-l decongelam in frigider, il scoatem seara si pana a doua zi e numai bun de folosit.
Dupa ce aluatul s-a odihnit bine in frigider e timpul pentru a coace tartele. Formam tartele, le punem in formele speciale ce au fost unse cu unt, facem cateva gauri in aluat si le dam la cuptorul incins pentru 15 min si gata.
Cat timp tartele sunt la cuptor facem budinca de vanilie urmand instructiunile de pe ambalaj.
Scoatem tartele din forme si le lasam sa se raceasca putin timp in care se va racori si budinca, apoi umplem fiecare tarta cu budinca de vanilie.
Urmatorul pas este adugarea fructelor. Pentru ca eu am folosit pere, a trebuit sa le stropesc cu cateva picaturi de suc de lamaie pentru a nu se oxida.
Aranjam fructele peste crema si cu o pensula adaugam putin jeleu pe deasupra lor. Jeleul eu l-am facut cu compot de visine pentru ca mi se pare mai aromat asa insa puteti folosi fara probleme apa.
In sfarsit am ajuns la final, e o reteta lunga si dureaza ceva timp insa merita cu siguranta efortul.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii