autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mini-tarte cu mere si caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
1 ½ ceasca mere decojite si taiate in cubulete, 2 lingurite zeama de lamaie, 1/3 ceasca zahar brun, 1 lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj congelat (aprox.350 gr), dezcongelat in frigider, ¾ ceasca caramele, 1 ou amestecat cu 2 linguri apa, pentru periere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190° si pune foaie de copt intr-o tava de 12 briose.
2. Amesteca merele cu zeama de lamaie si lasa-le sa stea 5 minute.Stoarce-le de surplusul de zeama si amesteca-le cu zaharul brun si scortisoara.
3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza aluatul intr-un dreptungi de 45 pe 30 cm.Taie aluatul in 12 bucati si aseaza-le in tava.Impunge aluatul cu o furculita.Imparte merele in cestile de aluat, iar deasupra pune caramele.Periaza marginile cestilor cu ou amestecat cu apa.Coace-le timp de 18–20 minute, pana ce s-au umflat si au devenit puternic auriu-maronii.Serveste-le calde.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose din albus cu dulce de leche

Briose din albus cu dulce de leche

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca pana se

5 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Un desert rapid si cred ca foarte bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ ceasca mere decojite si taiate in cubulete
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pachet aluat foietaj congelat (aprox.350 gr)
  • dezcongelat in frigider
  • ¾ ceasca caramele
  • 1 ou amestecat cu 2 linguri apa
  • pentru periere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Un desert rapid si cred ca foarte bun

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada-reteta de la mama