autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mini-tarte cu mere si caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
1 ½ ceasca mere decojite si taiate in cubulete, 2 lingurite zeama de lamaie, 1/3 ceasca zahar brun, 1 lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj congelat (aprox.350 gr), dezcongelat in frigider, ¾ ceasca caramele, 1 ou amestecat cu 2 linguri apa, pentru periere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190° si pune foaie de copt intr-o tava de 12 briose.
2. Amesteca merele cu zeama de lamaie si lasa-le sa stea 5 minute.Stoarce-le de surplusul de zeama si amesteca-le cu zaharul brun si scortisoara.
3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza aluatul intr-un dreptungi de 45 pe 30 cm.Taie aluatul in 12 bucati si aseaza-le in tava.Impunge aluatul cu o furculita.Imparte merele in cestile de aluat, iar deasupra pune caramele.Periaza marginile cestilor cu ou amestecat cu apa.Coace-le timp de 18–20 minute, pana ce s-au umflat si au devenit puternic auriu-maronii.Serveste-le calde.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Un desert rapid si cred ca foarte bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ ceasca mere decojite si taiate in cubulete
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pachet aluat foietaj congelat (aprox.350 gr)
  • dezcongelat in frigider
  • ¾ ceasca caramele
  • 1 ou amestecat cu 2 linguri apa
  • pentru periere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Un desert rapid si cred ca foarte bun

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pancakes cu ciocolata