Mini tarte cu mere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu mere

Ingrediente

  • (4 buc.)
  • Un mar mare, rosu, curatat, tocat cubulete
  • O lingurita zeama de lamaie
  • O lingura gem de caise
  • 2 linguri praf de migdale
  • O lingura faina
  • Un sfert lingurita scortisoara
  • 2 lingurite unt
  • O foaie de aluat de patiserie
  • 2 linguri lapte
  • Zahar pudra
  • Frisca
  • 4 forme de mini tarta

Mod de preparare

Nu sunt mare fan placinte cu mere dar acestea sunt asa de delicate, fine si foarte foarte gustoase, incat a trebuit sa fur un pic din portia sotului meu;) Se fac atat de rapid si usor, incat le puteti pastra si la congelator si dezgheta atunci cand aveti musafiri sau aveti pofta de ceva dulce. Cateva instructiuni: preparati placintele ca mai jos, omiteti sa le ungeti cu lapte. Le puneti pe o tava, neacoperite, le bagati la congelator pentru cateva ore, apoi le scoateti si le puneti in pungi sau hartie speciala pentru congelator. Tin pana la 2 luni. Cand vreti sa le decongelati, le puneti asa inghetate cum sunt, intr-o tava, fara ambalaj, evident, le ungeti cu lapte si le coaceti la 190 grade pentru 20 de minute. Aceasta reteta face parte din provocarea lunii noiembrie gazduita de Xandrinne.

Amestecati cubuletele de mar cu sucul de lamaie si gemul de caise. In alt bol amestecati migdalele, faina si scortisoara, frecati totul cu unt, apoi combinati cu mixtura de mar.

Taiati coca in 4 bucati, dupa formele de mini tarta pe care le aveti. Formele nu le ungeti, daca sunt special facute sa nu se lipeasca. Puneti coca in forme, presati-le cu degetele, apoi adaugati mixtura de mar. Deasupra puneti fasii de coca in forma de romb. Ungeti cu lapte si dati la cuptorul preincins la 190 grade, pentru 10-15 minute sau pana devin aurii. Presarati zahar pudra si serviti calde cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor