Mini tarte cu sardine si ghebe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu sardine si ghebe

Ingrediente

  • 300 gr aluat foietaj
  • 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Food si vi le recomand)
  • 1 canita ghebe in sare
  • parmezan
  • busuioc uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Foietajul il punem la dezghetat la temperatura camerei.

Ghebele le lasam o ora in apa la desarat, le fierbem cam 20 de minute si le punem la scurs intr-o sita.

Desfacem conserva si scoatem usor sardinele pe o farfurie.

Parmezanul il facem fasii subtiri cu o ustensila de curatat legume.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam aluatul dezghetat.

Intindem putin foaia in forma dreptunghiulara si il taiem in 5 bucati.

Pe marginea fiecarei bucati trasam un chenar dar cu grija sa nu taiem aluatul pana jos, iar mijlocul il intepam cu furculita.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam patratelele de aluat.

Ungem fiecare bucata in parte cu sosul tomat din conserva, punem cateva fasii de parmezan, ghebe, bucati de sardine si iar parmezan.

Deasupra presaram putin busuioc uscat.

Batem oul spuma si ungem chenarul.

Introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc marginile mini tartelor.

Le scoatem la racorit cand sunt gata apoi le servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise