autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
400gr.foietaj din comert, 4-5 mere si sucul de la 1 lamâie, Pt.400gr. Crema de patiser:, 2,5dl lapte, 50gr.zahãr,1 linguritã zahãr vanelat, 35gr.fãinã, 1ou, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de sare, optional scortisoarã

Dificultate: Medie Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

1)Se lasã foietajul la descongelat,se pot tãia pãtrate s-au rotunde dupã plac.In reteta originalã se intind 2 aluate de 200 gr.fiecare cu 25 pe 10cm.Se inteapã aluatul cu furculita.
2)Se pregãteste crema:
Fierbe laptele.
Separat amestecã zahãrul,z.vanelat,sare,fãina,1ou intreg,gãlbenusele.Amestecã bine si toarnã peste lapte,la foc mic amestecã incontinu pânã fierbe si se ingroasã.
3)Pune crema peste aluat,apoi feliile de mere,de preferintã mere dulci Golden,care au fost amestecate cu sucul de lãmâie.
4)Se dau la cuptor cca 20 min.
Am pus scortisoarã peste.
Aceastã cremã(creme de pasteleiro)este foarte popularã,la umplutura diverselor prãjituri si chiar gogosi,se poate inlocui cu budinca de vanilie...Peste aceste tarte se pune de obicei un fel de jeleu transparent,aici ii zice "geleia"nu stiu cum se zice in românã,ca sã luceascã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini tarte cu mere

Mini tarte cu mere

Nu sunt mare fan placinte cu mere dar acestea sunt asa de delicate, fine si foarte foarte gustoase,

9 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    ce bine arata!Felicitarii!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Foarte apetisanta prajitura ta, felicitari!***** In Romania am cumparat " Glazura transparenta pentru tort"; sunt pliculete de 11 gm la care se adauga 250ml de apa sau suc de fructe diluat si 2 linguri de zahar; se amesteca si se pune pe foc pana fierbe; se lasa sa se raceasca 1 minut apoi se pune lingura cu lingura pe fructele de pe tort; se lasa sa se raceasca 20 de minute, astfel ia aspectul gelatinos. Vine si sub forma colorata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Mmmm..Ca la patiserie. Foarte frumoase.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Arata tare bine!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      E foarte buna, imi place cum arata, imi plac preparatele cu foitaj, indiferent daca sunt dulci sau sarate.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Asa este Camelia,aceste tarte iasã la fel de bune cu piersici,se poate renunta la cremã si pune feliile de mere direct peste aluat,se pune zahãr deasupra si scortisoarã si se dau la cuptor:d

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Ramona,barza n-a uitat de tine;s-a ratacit.Dar va gasi drumul,nu-ti fa griji ! Minunat !O reteta simpla si rapida;si cred ca se poate si cu alte fructe;as incerca cu caise,poate nectarine.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Da ti-a iesit chiar ca in revista,,trebuie sa fie buna.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Foarte gustoase - neaparat cu multa scortisoara.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Vã multumesc!asa este Eugen iubesc mult copii,dar barza a uitat de mine...gãtesc pt.sotul si copii prietenilor nostri:d

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Foarte frumos arata,si cred ca este si tare buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Delicioase ! aceste tarte cu mere , fara nici o indoiala. Felicitari !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Cine e in stare sa gateasca asemenea bunatati si apoi sa faca efortul de a le difuza si pentru altii, iubeste mult copii !?, asa este ??????!!!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Mie imi place scortisoara asa ca eu vreau o bucata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      In mod sigur sunt delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400gr.foietaj din comert
  • 4-5 mere si sucul de la 1 lamâie
  • Pt.400gr. Crema de patiser:
  • 2,5dl lapte
  • 50gr.zahãr,1 linguritã zahãr vanelat
  • 35gr.fãinã
  • 1ou
  • 2 gãlbenuse
  • 1 vârf cutit de sare
  • optional scortisoarã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bine arata!Felicitarii!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Turta dulce glazurata