Ingrediente
250 gr. zahãr, 1 lingurã fãinã, 1 linguritã praf de copt, 5 ouã, 1 portocalã mare (coaja rasã si sucul), Decor:, portocale, scortisoarã
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
12 voturi
Mod de preparare
De multe ori prefer sã le gãtesc acasã, sunt simple si rapide.
1)Într-un bol se amestecã zahãrul cu fãina si praful de copt.
Adaugã ouãle, coaja si sucul de portocalã.
2)Unge cu unt si tapeteazã cu zahãr formele de aluminiu sau speciale.
3)Toarnã compozitia, sã fie cam treisfert in fiecare formã ( in cuptor vor creste).
4)Dã la cuptor la 200ºC, cca. 25 min.
Se servesc cu multã scortisoarã, se pot lãsa in forme sau scoate.
Dulciurile tip "Queijadas" sau " Pastel de natas" se servesc cu multã scortisoarã.
Scortisoara " taie" din dulceata prãjituri, sa demonstrat cã o linguritã de scortisoara pudrã luatã zilnic, reduce zahãrul din sânge.
Poftã bunã!
mia (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011
Foarte bine arata,am salvat reteta, sigur o sa fac si eu...felicitari..*****
anaandronel (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011
Sunt o bunatate,sotului meu ii plac tare mult,nasa de botez a celui mic locuia in fata noastra in Spania,si cind facea tot timpul ii aducea:) Ramona se vede ca ieri a plouat bine nuu....:):):)
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011
Merçi, sper sã vã placã :)
mihai (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011
Ce deliciu! Continua tot asa.*****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011
ce bine arata...yami yami!
flory avram (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011
Am sa le incerc si eu,mi se par delicioase,felicitari!