Mini-torturi cu crema de cappuccino

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mini-torturi cu crema de cappuccino

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua (marimea M)
  • 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
  • 100 ml ulei de palmier
  • 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
  • 20 g cacao cu 20 % grasime
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema:
  • 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu)
  • 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de portocale
  • 4 lg apa plata
  • Decor:
  • inimioare din zahar (optional)

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.

3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.

4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.

5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.

6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).

Crema:

Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.

Glazura:

Ciocolata o punem impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.

Asamblare:

1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.

2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doua felie deasupra, punem o lingura de glazura, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema pornind din mijlocul tortuletului spre exterior si ornam cu inimioare de zahar.

Nota!

1. Daca nu va place ciocolata amaruie, puteti folosi ciocolata cu lapte. :)

2. Uleiul de palmier poate fi inlocuit cu unt topit (atentie sa nu fie fierbinte cand il turnati in compozitie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor