Mini-torturi cu crema de cappuccino

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mini-torturi cu crema de cappuccino

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua (marimea M)
  • 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
  • 100 ml ulei de palmier
  • 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
  • 20 g cacao cu 20 % grasime
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema:
  • 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu)
  • 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de portocale
  • 4 lg apa plata
  • Decor:
  • inimioare din zahar (optional)

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.

3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.

4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.

5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.

6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).

Crema:

Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.

Glazura:

Ciocolata o punem impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.

Asamblare:

1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.

2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doua felie deasupra, punem o lingura de glazura, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema pornind din mijlocul tortuletului spre exterior si ornam cu inimioare de zahar.

Nota!

1. Daca nu va place ciocolata amaruie, puteti folosi ciocolata cu lapte. :)

2. Uleiul de palmier poate fi inlocuit cu unt topit (atentie sa nu fie fierbinte cand il turnati in compozitie).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura