autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Mini-torturi cu crema de cappuccino

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2014

Ingrediente
Blat:, , 5 oua (marimea M), 160 g zahar tos (8 lg cu varf), 100 ml ulei de palmier, 180 g faina de grau (9 lg cu varf), 20 g cacao cu 20 % grasime, zeama de la o portocala, coaja de la o portocala, 1/2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt scortisoara, , Crema:, , 400 g smanatana pentru frisca (Pilos), 2 plicuri intaritor de frisca, 2 plicuri cappuccino clasic (25 g), 2 lg zahar, , Glazura:, , 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu), 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui, , Sirop:, , 2 lg sirop concentrat de portocale, 4 lg apa plata, , Decor:, , inimioare din zahar (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.
3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.
4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.
5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.
6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).

Crema:
Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.
Glazura:
Ciocolata o punem impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.
Asamblare:
1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.
2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doua felie deasupra, punem o lingura de glazura, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema pornind din mijlocul tortuletului spre exterior si ornam cu inimioare de zahar.
Nota!
1. Daca nu va place ciocolata amaruie, puteti folosi ciocolata cu lapte. :)
2. Uleiul de palmier poate fi inlocuit cu unt topit (atentie sa nu fie fierbinte cand il turnati in compozitie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-torturi cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti

Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Piept de rata cu ananas

Piept de rata cu ananas

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie . Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Oprea , 26 aprilie 2015

    Tortuletul este delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua (marimea M)
  • 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
  • 100 ml ulei de palmier
  • 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
  • 20 g cacao cu 20 % grasime
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema:
  • 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu)
  • 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de portocale
  • 4 lg apa plata
  • Decor:
  • inimioare din zahar (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Drob de miel altfel
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide