autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Mini-torturi cu crema de cappuccino

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2014

Ingrediente
Blat:, , 5 oua (marimea M), 160 g zahar tos (8 lg cu varf), 100 ml ulei de palmier, 180 g faina de grau (9 lg cu varf), 20 g cacao cu 20 % grasime, zeama de la o portocala, coaja de la o portocala, 1/2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt scortisoara, , Crema:, , 400 g smanatana pentru frisca (Pilos), 2 plicuri intaritor de frisca, 2 plicuri cappuccino clasic (25 g), 2 lg zahar, , Glazura:, , 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu), 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui, , Sirop:, , 2 lg sirop concentrat de portocale, 4 lg apa plata, , Decor:, , inimioare din zahar (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.
3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.
4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.
5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.
6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).

Crema:
Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.
Glazura:
Ciocolata o punem impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.
Asamblare:
1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.
2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doua felie deasupra, punem o lingura de glazura, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema pornind din mijlocul tortuletului spre exterior si ornam cu inimioare de zahar.
Nota!
1. Daca nu va place ciocolata amaruie, puteti folosi ciocolata cu lapte. :)
2. Uleiul de palmier poate fi inlocuit cu unt topit (atentie sa nu fie fierbinte cand il turnati in compozitie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-torturi cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat cu merisoare

Pasca fara aluat cu merisoare

Se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pasca super fina fara aluat

Pasca super fina fara aluat

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider. Crema de branza o mixam cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Oprea , 26 aprilie 2015

    Tortuletul este delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua (marimea M)
  • 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
  • 100 ml ulei de palmier
  • 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
  • 20 g cacao cu 20 % grasime
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema:
  • 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu)
  • 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de portocale
  • 4 lg apa plata
  • Decor:
  • inimioare din zahar (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Drob de ied cu cabanos