autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Mini-torturi cu crema de cappuccino

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2014

Ingrediente
Blat:, , 5 oua (marimea M), 160 g zahar tos (8 lg cu varf), 100 ml ulei de palmier, 180 g faina de grau (9 lg cu varf), 20 g cacao cu 20 % grasime, zeama de la o portocala, coaja de la o portocala, 1/2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt scortisoara, , Crema:, , 400 g smanatana pentru frisca (Pilos), 2 plicuri intaritor de frisca, 2 plicuri cappuccino clasic (25 g), 2 lg zahar, , Glazura:, , 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu), 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui, , Sirop:, , 2 lg sirop concentrat de portocale, 4 lg apa plata, , Decor:, , inimioare din zahar (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare.
3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.
4. Adaugam bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de portocala si coaja de portocala si mixam 1 minut.
5. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.
6. Dupa ce s-a copt scoatem prajitura si o lasam sa se reaceasca pe un gratar, apoi o taiem cu o forma rotunda (7.5 cm diametru).

Crema:
Intr-un vas punem continutul plicurilor de cappuccino, intaritorul de frisca, zaharul si smantana pentru frisca si mixam pana cand obtinem o spuma tare.
Glazura:
Ciocolata o punem impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topim. Cand devine maleabila putem glazura mini torturile.
Asamblare:
1. Taiem fiecare blat in doua, pe orizontala, insiropam fiecare felie in parte.
2. Cu ajutorul unui pos punem crema pe jumatate din felii, punem a doua felie deasupra, punem o lingura de glazura, lasam 1-2 minute sa se racoreasca glazura, apoi formam cate o floare din crema pornind din mijlocul tortuletului spre exterior si ornam cu inimioare de zahar.
Nota!
1. Daca nu va place ciocolata amaruie, puteti folosi ciocolata cu lapte. :)
2. Uleiul de palmier poate fi inlocuit cu unt topit (atentie sa nu fie fierbinte cand il turnati in compozitie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-torturi cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de oaie in aluat de paine

Friptura de oaie in aluat de paine

-Se inlatura oasele de la pulpa de oaie,se sectioneaza,sa se poata patrunde usor,se presoara cu sare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Oprea , 26 aprilie 2015

    Tortuletul este delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua (marimea M)
  • 160 g zahar tos (8 lg cu varf)
  • 100 ml ulei de palmier
  • 180 g faina de grau (9 lg cu varf)
  • 20 g cacao cu 20 % grasime
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt scortisoara
  • Crema:
  • 400 g smanatana pentru frisca (Pilos)
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri cappuccino clasic (25 g)
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50 % cacao) (Fin Care am folosit eu)
  • 1 si 1/2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 2 lg sirop concentrat de portocale
  • 4 lg apa plata
  • Decor:
  • inimioare din zahar (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Bors cu perisoare de miel si verdeturi