autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Minipateuri umplute cu fructe

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
un pachet de 500 g amestec de fructe, decongelate daca sunt congelate, 1 lingura de zahar pudra, un pachet de 450 g de foi de patiserie, decongelate daca sunt congelate, 1 ou mic, batut, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se scurg fructele si se adauga zaharul. Se lasa deoparte.
2. Se asaza o foaie pe o suprafata tapetata cu faina. Se taie sase dreptunghiuri de 8 cm x 13 cm. Se repeta cu cealalta foaie de patiserie pentru a obtine in total 12 dreptunghiuri.
3. Se asaza cateva dreptunghiuri si se pune o parte din amestecul de fructe pe fiecare foaie, pe lungimea pateului. Se ung marginile cu ou.
4. Se suprapun cele doua lungimi ale pateului si se unesc la mijloc. Se preseaza usor si se modeleaza marginea, ciupind-o usor. Se asaza pateurile pe o tava de copt de teflon. Se repeta cu fiecare pateu.
5. Se ung pateurile cu ou si se coc timp de 20 de minute pana cand devin aurii. Se scoate tava din cuptor si se presara zahar pe deasupra. Se lasa la racit inainte de a se servi, deoarece fructele sunt foarte fierbinti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minipateuri umplute cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam

29 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune la incalzit laptele, se adauga

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta !

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Repet..reteta e luata dintr-o revista, si am urmat instructiunile de acolo. Fa si tu cum stii.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    O nelamurire am si eu. Daca tu ai cuptor cu grade Celsius, de unde sti ca marcajul pentru gaz e 5?

Dificultate

Medie

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • un pachet de 500 g amestec de fructe
  • decongelate daca sunt congelate
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un pachet de 450 g de foi de patiserie
  • decongelate daca sunt congelate
  • 1 ou mic
  • batut
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere si aluat fraged