autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Minipateuri umplute cu fructe

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
un pachet de 500 g amestec de fructe, decongelate daca sunt congelate, 1 lingura de zahar pudra, un pachet de 450 g de foi de patiserie, decongelate daca sunt congelate, 1 ou mic, batut, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se scurg fructele si se adauga zaharul. Se lasa deoparte.
2. Se asaza o foaie pe o suprafata tapetata cu faina. Se taie sase dreptunghiuri de 8 cm x 13 cm. Se repeta cu cealalta foaie de patiserie pentru a obtine in total 12 dreptunghiuri.
3. Se asaza cateva dreptunghiuri si se pune o parte din amestecul de fructe pe fiecare foaie, pe lungimea pateului. Se ung marginile cu ou.
4. Se suprapun cele doua lungimi ale pateului si se unesc la mijloc. Se preseaza usor si se modeleaza marginea, ciupind-o usor. Se asaza pateurile pe o tava de copt de teflon. Se repeta cu fiecare pateu.
5. Se ung pateurile cu ou si se coc timp de 20 de minute pana cand devin aurii. Se scoate tava din cuptor si se presara zahar pe deasupra. Se lasa la racit inainte de a se servi, deoarece fructele sunt foarte fierbinti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minipateuri umplute cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta !

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Repet..reteta e luata dintr-o revista, si am urmat instructiunile de acolo. Fa si tu cum stii.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    O nelamurire am si eu. Daca tu ai cuptor cu grade Celsius, de unde sti ca marcajul pentru gaz e 5?

Dificultate

Medie

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • un pachet de 500 g amestec de fructe
  • decongelate daca sunt congelate
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un pachet de 450 g de foi de patiserie
  • decongelate daca sunt congelate
  • 1 ou mic
  • batut
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de coarne