Minipateuri umplute cu fructe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de 500 g amestec de fructe, decongelate daca sunt congelate
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un pachet de 450 g de foi de patiserie, decongelate daca sunt congelate
  • 1 ou mic, batut
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se scurg fructele si se adauga zaharul. Se lasa deoparte.

2. Se asaza o foaie pe o suprafata tapetata cu faina. Se taie sase dreptunghiuri de 8 cm x 13 cm. Se repeta cu cealalta foaie de patiserie pentru a obtine in total 12 dreptunghiuri.

3. Se asaza cateva dreptunghiuri si se pune o parte din amestecul de fructe pe fiecare foaie, pe lungimea pateului. Se ung marginile cu ou.

4. Se suprapun cele doua lungimi ale pateului si se unesc la mijloc. Se preseaza usor si se modeleaza marginea, ciupind-o usor. Se asaza pateurile pe o tava de copt de teflon. Se repeta cu fiecare pateu.

5. Se ung pateurile cu ou si se coc timp de 20 de minute pana cand devin aurii. Se scoate tava din cuptor si se presara zahar pe deasupra. Se lasa la racit inainte de a se servi, deoarece fructele sunt foarte fierbinti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise