autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Minipateuri umplute cu fructe

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
un pachet de 500 g amestec de fructe, decongelate daca sunt congelate, 1 lingura de zahar pudra, un pachet de 450 g de foi de patiserie, decongelate daca sunt congelate, 1 ou mic, batut, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius, marcajul pentru gaz 5. Se scurg fructele si se adauga zaharul. Se lasa deoparte.
2. Se asaza o foaie pe o suprafata tapetata cu faina. Se taie sase dreptunghiuri de 8 cm x 13 cm. Se repeta cu cealalta foaie de patiserie pentru a obtine in total 12 dreptunghiuri.
3. Se asaza cateva dreptunghiuri si se pune o parte din amestecul de fructe pe fiecare foaie, pe lungimea pateului. Se ung marginile cu ou.
4. Se suprapun cele doua lungimi ale pateului si se unesc la mijloc. Se preseaza usor si se modeleaza marginea, ciupind-o usor. Se asaza pateurile pe o tava de copt de teflon. Se repeta cu fiecare pateu.
5. Se ung pateurile cu ou si se coc timp de 20 de minute pana cand devin aurii. Se scoate tava din cuptor si se presara zahar pe deasupra. Se lasa la racit inainte de a se servi, deoarece fructele sunt foarte fierbinti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minipateuri umplute cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu mascarpone si portocale

Cheesecake cu mascarpone si portocale

- pasul1: biscuitii se sfarma si se amesteca cu untul topit, dupa care se aseaza intr-o forma rotunda(23

11 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Noga deosebita

Noga deosebita

Intr-o cratita marisoara punem mierea, zaharul si untul la topit pe foc mic-amestecam cu o lingura

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta !

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Repet..reteta e luata dintr-o revista, si am urmat instructiunile de acolo. Fa si tu cum stii.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    O nelamurire am si eu. Daca tu ai cuptor cu grade Celsius, de unde sti ca marcajul pentru gaz e 5?

Dificultate

Medie

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • un pachet de 500 g amestec de fructe
  • decongelate daca sunt congelate
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un pachet de 450 g de foi de patiserie
  • decongelate daca sunt congelate
  • 1 ou mic
  • batut
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Foi de post cu bulion