Minitarte cu cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Minitarte cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 300-350 g faina
  • Pentru umplutura:
  • un plic de budinca
  • 350 g lapte dulce
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru decor:
  • 0.5 kg cirese
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • frunze de menta

Mod de preparare

Spalam ciresele ,le rupem coditele

si le scoatem samburii.

Din o cana cu zahar si o cana cu apa

fierbem un sirop gros in care punem

ciresele. Lasam sa dea in doua trei

clocote apoi oprim focul.

Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele.

Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem forme rotunde.

Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.

Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Dam la cuptor pentru 15-20min.

Intr-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul .

Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa.

Oprim focul si adaugam untul si esenta.

Cu aceasta budinca umplem mintartele.

Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga.

Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.

Decoram cu frunze de menta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura