Ingrediente
Pentru blat:, , 200 g unt, 100 g zahar farin, 2 galbenusuri, esenta de vanilie, o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie, 300-350 g faina, , Pentru umplutura:, , un plic de budinca, 350 g lapte dulce, 50 g unt, 3 linguri zahar, esenta vanilie, , Pentru decor:, , 0.5 kg cirese, o cana apa, o cana zahar, frunze de menta
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
29 voturi
Mod de preparare
si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa
fierbem un sirop gros in care punem
ciresele. Lasam sa dea in doua trei
clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele.
Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem forme rotunde.
Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.
Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
Dam la cuptor pentru 15-20min.
Intr-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul .
Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa.
Oprim focul si adaugam untul si esenta.
Cu aceasta budinca umplem mintartele.
Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga.
Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.
Decoram cu frunze de menta.
Ileana Oprea , 06 iunie 2013
cred ca 5 kg cirese sunt pentru portiile viitoare, pentru un an intreg!
mira (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
'Pentru decor: 5 kg cirese' Nu e cam mult? :)
mihai (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
Arata foarte bine. Felicitari!*****
flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011
Frumoase si gustoase! Felicitari!
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010
O bunatate !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010
Delicioase, foarte frumoase!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010
Duminica am cautat o reteta si ce-am gasit, nu mi-a placut. A ta era pe gustul meu!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010
Aratã super,aceste mici delicatese!!!*****