Minitarte cu cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Minitarte cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 300-350 g faina
  • Pentru umplutura:
  • un plic de budinca
  • 350 g lapte dulce
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru decor:
  • 0.5 kg cirese
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • frunze de menta

Mod de preparare

Spalam ciresele ,le rupem coditele

si le scoatem samburii.

Din o cana cu zahar si o cana cu apa

fierbem un sirop gros in care punem

ciresele. Lasam sa dea in doua trei

clocote apoi oprim focul.

Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele.

Din aluatul potrivit de moale intindem o foaie mai groasa si taiem forme rotunde.

Ungem formele de tarte cu ulei si le tapetam cu faina, apoi le garnisim cu aluat.

Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Dam la cuptor pentru 15-20min.

Intr-un vas punem laptele cu praful de budinca si zaharul .

Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa.

Oprim focul si adaugam untul si esenta.

Cu aceasta budinca umplem mintartele.

Deasupra repartizam ciresele pe care le scoatem inainte din sirop si le lasam putin sa se scurga.

Putem stropi fiecare tarta cu cateva picaturi din siropul in care au stat ciresele.

Decoram cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise