autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Minitarte cu curd de capsuni

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2014

Ingrediente
-500 g aluat pentru tarte,eu am folosit aluatul de la minitarte vesele, -250 g curd de capsuni,, -100 g fructe de padure pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va creste la copt).Formele de minitarte,le infainam,fara sa le mai dam cu grasime si le captusim cu aluat.



Ca aluatul sa nu creasca prea mult la copt,dupa ce am imbracat formele, am pus cate o foaie de aluminiu,pe fiecare minitarta,iar peste am pus niste spartura de orez,pe care il folosesc, la asa ceva.



Am dat formele la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,10 min.Dupa 10 min.,le-am scos,am indepartat orezul si am dat iarasi la cuptor pentru inca 10 min.

Din restul de aluat am facut cateva rasucite cu parmezan.



Am lasat apoi sa se raceasca si am umplut minitartele cu, curd de capsuni.Le-am decorat cu frunze de menta si fructe de padure. Sunt delicioase si parfumate!



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/06/minitarte-cu-curd-de-capsuni.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu curd de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu mere

Clatite cu mere

- se mixeaza bine ouale cu uleiul,sarea,esentele,apoi se adauga faina,mixand in continuare,coaja

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura bounty

prajitura bounty

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Baran , 12 iunie 2014

    Multumesc, voi face si eu minitartele :)

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 12 iunie 2014

    Ramona,curdul de capsuni,este o crema!Uite reteta in pasi,aici; http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/06/curd-de-capsuni.html

  • Fara foto

    Ramona Baran , 09 iunie 2014

    ce este curdul de capsuni, sau mai bine zis cum este preparat?

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 08 iunie 2014

      Da..e bun...Iti dau o idee, mai buna decat cea cu aluminiul si orezul....:Pune in fiecare firma de tarta , inainte de a introduce tava la cuptor, cateva boabe de naut sau in lipsa, fasole...fara sa mai pui aluminiu...se scot boabele dupa ce scoti tava din cuptor...succes...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 08 iunie 2014

      Da..e bun...Iti dau o idee, mai buna decat cea cu aluminiul si orezul....:Pune in fiecare firma de tarta , inainte de a introduce tava la cuptor, cateva boabe de naut sau in lipsa, fasole...fara sa mai pui aluminiu...se scot boabele dupa ce scoti tava din cuptor...succes...

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 08 iunie 2014

      cu mult gust

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • -500 g aluat pentru tarte,eu am folosit aluatul de la minitarte vesele
  • -250 g curd de capsuni,
  • -100 g fructe de padure pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Rodica_Georgescu

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Da..e bun...Iti dau o idee, mai buna decat cea cu aluminiul si orezul....:Pune in fiecare firma de tarta , inainte de a introduce tava la cuptor, cateva boabe de naut sau in lipsa, fasole...fara sa mai pui aluminiu...se scot boabele dupa ce scoti tava din cuptor...succes...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec aromat