Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici
- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)
- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc
- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire si cu o cana mai mare decupam cercuri pe care le asezam in formele de briose.
Cu o lingurita umplem formele cu jeleul de fructe de aprox trei sfert.
Intindem si a doua foaie si decupam 12 floricele si punem cate o floare peste umplutura.
Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim cu o ceasca mare de ceai de portocale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii