autor:

Timea

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Minitarte cu mar si portocala

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru 12 minitarte avem nevoie de:, - 125 gr margarina, - 1 lingura zahar, - 1/2 lingurita praf de copt, - un varf de sare, - 2 linguri apa rece, - coaja rasa de la o portocala, - 50 gr nuca, - 200-220 gr faina, Pentru umplutura:: 4 mere, coaja de la o portocala, sucul de la 1-2 portocale, 3 linguri zahar, 2-3 lingurite amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora

In acest timp pregatim umplutura:
- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici
- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)
- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc
- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire si cu o cana mai mare decupam cercuri pe care le asezam in formele de briose.

Cu o lingurita umplem formele cu jeleul de fructe de aprox trei sfert.
Intindem si a doua foaie si decupam 12 floricele si punem cate o floare peste umplutura.

Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim cu o ceasca mare de ceai de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mar si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

~~~~aluat~~~~ Laptele se incalzeste usor(sub 40°c)in jumatate din cantitate se dizolva jumatate

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tort Medovik cu buburuza

Tort Medovik cu buburuza

Blat: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Delicioase,multumesc pentru reteta

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 minitarte avem nevoie de:
  • - 125 gr margarina
  • - 1 lingura zahar
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • - 2 linguri apa rece
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - 50 gr nuca
  • - 200-220 gr faina
  • Pentru umplutura:: 4 mere
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la 1-2 portocale
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 lingurite amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

23 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

Delicioase,multumesc pentru reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Muffins/Briose de ciocolata