Minitarte cu piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Minitarte cu piersici

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 3 lingurite gris
  • 1/2 kg piersici (congelate am folosit eu)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scotisoara
  • - zahar pudra pentru pudrat
  • - 1 lingura unt pentru uns tavitele

Mod de preparare

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand cate o bucata din aluat din care cu un bol decupam forme rotunde cam cu 2-3 cm mai mari decat tavitele.

Tavitele de tarte le ungem cu unt. Asezam cercul in tavita, apasam cu degetele pe fund si de jur imprejur, apoi cu un cutit taiem surplusul de aluat. Procedam asa si cu restul de aluat. O sa mai ramane aluat pe care il vom folosi deasupra.

Dar pana atunci presaram peste aluat cate o jumatate de lingurita de gris in fiecare tavita. Asezam apoi feliile de piersici (piersicile mele au fost puse la congelator feliate iar dupa ce le-am dezghetat am indepartat coaja) si presaram zaharul vanilat si scortisoara. Un plic de zahar vanilat la 3 tavite.

Intindem aluatul ramas si cu un cutit taiem fasii cam de 1 cm latime. Punem peste fiecare cate 4 fasii si apasam usor pe margini pt a se lipi de aluatul din tavita.

Asezam tavitele intr-o tava mare si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Dupa ce s-au racit putin le pudram deasupra cu zahar pudra.

Servim cu ceai sau cafea!

Pofta mare si duminica frumoasa in continuare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor