autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Minitarte cu piersici

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluatul de 6 minitarte avem nevoie de : 1 ou, 70 grame zahar, 125 grame unt, 250 grame faina, putina sare, o jumatate plic de praf de copt, 1 plic zahar vanilat., , Pentru crema avem nevoie de : 2 linguri de faina, 2 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, 1 galbenus de ou, 250 ml lapte., Pentru decor: un compot de piersici decojite.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Preparare : pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade.
Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei si apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine pana obtinem un aluat fraged si suplu. Intindem o foaie pe un stat de faina si taiem 6 cerculete mari cat sa acopere fiecare o forma de tarta ( masuram in prealabil si gasim apoi forma potrivita de taiat, eu am folosit un bol pentru decupare ) . Punem in fiecare forma un decupaj de aluat, il mulam bine si apoi facem mai multe impunsaturi cu furculita sa nu se ridice la copt.
Eu am copt tartele la 200 de grade la mijlocul cuptorului pentru 15-20 minute, depinde de cuptor. Sunt coapte atunci cand devin aurii si misca in forma daca incercam sa le rotim cu o spatula, va dau acest indiciu pentru ca asa le testez eu. Eu nu pun niciodata boabe de fasole sau altceva care sa le tina lipite de forma, doar fac impunsaturile cu furculita si daca observ ca se ridica totusi la copt deschid cuptorul si le mai aplic o corectie cu furculita aluatul de tarte nu este foarte pretentios si nu are nimic daca deschidem cuptorul.

Pana se fac tartele am pregatit crema. Intr-un vas care poate fi pus pe foc frecam galbenusul cu zaharul ( si cel vanilat ) pana devine o pasta omogena, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut. Se pune la foc mici si se amesteca pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca luam de pe foc si mai amestecam putin pana se raceste crema. Puteti sa folositi si budinca de vanilie sau alte arome pentru a umple tartele.

Lasam tartele sa se raceasca, timp in care se raceste si crema si pregatim fructele pentru pus pe tarte. Eu am pus de aceasta data piersici decojite din compot si am decorat cu ceva coacaze rosii ce le aveam prin congelator, puteti sa puneti orice fructe in functie de preferinte.
Deasupra am turnat pe fiecare putina glazura transparenta pestru decor, folosit un plic de glazura transparenta si apa rece si zahar conform indicatiilor de pe plic, le dau un alt luciu dar daca vreti puteti sa sariti peste aceasta etapa ca ies minunate si fara.

Minitartele sunt un desert delicios si lejer, aduc cu ele o aroma subtila de vanilie si amintirea unei zile de vara…..
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minitarte cu piersici

Minitarte cu piersici

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Clatita cu mere la cuptor

Clatita cu mere la cuptor

Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi. Amestecati zaharul cu scortisoara. Luati cam jumatate

6 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Aceeiaşi reţetă am pregătit-o şi eu acum câteva zile, cu fructe din compotul de ananas pe care le-am scurs bine, iar deasupra am pus un gel pentru tarte! Au ieşit delicioase, dar nu am un aparat foto să le şi pozez!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Ce bune sunt !!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Elegante tarte,iar de gust nu ma indoiesc.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Felicitari,e super !

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Sa imi zici cum ti-a iesit !!!Eu si in we am facut cu capsuni, minunat au aratat.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Am s-o pun in practica!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Multumesc fetelor va servesc cu drag spre degustare .

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Tare frumusele tartele tale!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Apetisante, ce bune ar fi acum cateva.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Am salvat si eu reteta ..........voi incercA si eu.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte aromate.Toate retetele tale arata foarte elegant decorate!*****

    • Sipoteanu Iuliana

      Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      banuiesc ca sunt delicioase , arata nemaipoenit de bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri . Lumi multumesc pentru observatie :) o sa le trec si la ingrediente . Ma bucur ca va place reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, imi plac tare si la gust.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      sunt foarte gustoase tartele cu fructe! Vezi ca la ingrediente ai uitata sa pui si fructe(piersici)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Am scris şi la "ai pregătit" dar vreau să adaugcă aşa trebuiesc scrise reţetele cu cât mai multe detalii, şi cu mici sfaturi pentru o reuşită bună, ca să o poată face oricine, chiar şi o începătoare! Te felicit!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Delicioase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de 6 minitarte avem nevoie de : 1 ou
  • 70 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 250 grame faina
  • putina sare
  • o jumatate plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema avem nevoie de : 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml lapte.
  • Pentru decor: un compot de piersici decojite.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bune sunt !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovleac turcesc