Se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul.Se amesteca bine si se adauga faina amestecata cu sarea,coaja rasa de lamaie.Se amesteca bine si se lasa la rece o ora.
Cat aluatul se odihneste preparam crema si inimioarele pentru decor.
Crema se prepara la rece:intr-un bol punem laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecam cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutam pe o viteza mai mare. Amestecam energic si cand crema a capatat consistenta, adaugam afinele. Mai amestecam 2 minute si crema este gata.Va avea o culoare superba de la afine! Apoi inimioarele pentru decor.
Pe hartie de copt desenam inimioare, topim intai ciocolata neagra si cu coltul unei pungute trasam conturul inimioarelor. Lasam sa se intareasca si apoi topim ciocolata alba si umplem inimioarele. Cand s-au intarit, le dezlipim cu grija si decoram mini-tartele.
Dupa ce am pregatit crema si decorul, coacem mini-tartele. Am folosit forme din alea mici din comert. Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme, l-am intepat cu furculita si am lasat la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min. Cand au fost gata le-am scos din forme. Dupa ce s-au racit, am trecut marginile mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos. Apoi le-am umplut cu crema si am decorat cu inimioare de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii