autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Mini-tarte de sarbatoare

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , -200 g unt, -350 g faina, -120 g zahar pudra, -un ou, -coaja rasa de lamaie, -un varf de cutit de sare, , Pentru crema:, , -un plic cu praf de crema de tarta din comert,, -500 ml lapte,, -2 linguri de zahar,, -100 gr afine congelate sau proaspete., , Perntru decor:, , -nuca de cocos,, -ciocolata menaj.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul.Se amesteca bine si se adauga faina amestecata cu sarea,coaja rasa de lamaie.Se amesteca bine si se lasa la rece o ora.

Cat aluatul se odihneste preparam crema si inimioarele pentru decor.



Crema se prepara la rece:intr-un bol punem laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecam cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutam pe o viteza mai mare. Amestecam energic si cand crema a capatat consistenta, adaugam afinele. Mai amestecam 2 minute si crema este gata.Va avea o culoare superba de la afine! Apoi inimioarele pentru decor.



Pe hartie de copt desenam inimioare, topim intai ciocolata neagra si cu coltul unei pungute trasam conturul inimioarelor. Lasam sa se intareasca si apoi topim ciocolata alba si umplem inimioarele. Cand s-au intarit, le dezlipim cu grija si decoram mini-tartele.



Dupa ce am pregatit crema si decorul, coacem mini-tartele. Am folosit forme din alea mici din comert. Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme, l-am intepat cu furculita si am lasat la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min. Cand au fost gata le-am scos din forme. Dupa ce s-au racit, am trecut marginile mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos. Apoi le-am umplut cu crema si am decorat cu inimioare de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos

Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos

Mod de preparare: Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu portocale

Fursecuri cu portocale

Am frecat untul spuma cu zaharul.Peste unt am adaugat oul, faina si aromele. Am pus compozitia intr-un

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -200 g unt
  • -350 g faina
  • -120 g zahar pudra
  • -un ou
  • -coaja rasa de lamaie
  • -un varf de cutit de sare
  • Pentru crema:
  • -un plic cu praf de crema de tarta din comert,
  • -500 ml lapte,
  • -2 linguri de zahar,
  • -100 gr afine congelate sau proaspete.
  • Perntru decor:
  • -nuca de cocos,
  • -ciocolata menaj.

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase, Janet minitartele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor