Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul.
Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.
Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se asaza in tava pe hartie de copt si se pune deasupra la fiecare sfera cate o felie de mandarina si o cireasa confiata. Se coc minitartele 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa de s-au copt se lasa la racit.
Se presara cu zahar pudra la final. Din aceasta compozitie ies 16 minitarte.
Pofta buna!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii