autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Minitortuleţe

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, - 3 oua, - 250 g zahar tos, - 250 g margarina moale, - 150 ml lapte, - 280 g faina, - 2 plicuri praf de copt, - 100 g stafide, - 1 lingurita pudra de scortisoara, - 1/2 lingurita ghimbir razuit, - 1 lingurita coaja de portocala confiata, - 1 lingurita coaja de lamaie confiata, - coaja rasa de la o portocala, - coaja rasa de la o lamaie, - 1 lingura lichior Amaretto, - 100 g fructe de padure (congelate), - 10 buc. cirese (din compot sau congelate), - 200 g zahar pudra, - zeama stoarsa de la 1/2 lamaie, - 1 lingura apa rece, - 1 lingurita fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si am pornit robotul la viteza maxima; dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, am adaugat margarina taiata cubulete; i-am dat robotului inca o tura de 5 minute, dupa care am adaugat cate putin lapte si lichior (robotul la viteza mijlocie); cand s-a integrat foarte bine laptele si lichiorul am adaugat stafidele, cojile rase si cele confiate de portocala si lamaie, ghimbirul, scortisoara, fructele de padure , am dat un impuls scurt robotului, apoi am lasat galbenusurile deoparte si am trecut la albusuri pe care le-am batut spuma cu cele trei linguri de zahar lasate deoparte. In galbenusurile bine batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. In compozitia de galbenusuri se adauga cea de albusuri cu faina si se pun in formele speciale (va cer scuze ca am uitat sa va arat tava speciala de copt aceste minitortulete sau maxibriose, cum vrea fiecare) . Se coc 30 - 35 minute. Dupa racirea tortuletelor acestea se glazureaza cu o glazura de zahar \"icing\", care se prepara in felul urmator: zaharul pudra se pune intr-un bol si se amesteca cu zeama de lamaie, treptat se adauga apa, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie cremoasa si densa. Glazura se toarna peste minitortulete; se pune in varful fiecaruia cate o boaba de cireasa, o zmeura, mure, cateva boabe de strugurasi rosii si afine. Deasupra se rade coaja de portocala, lamaie si cateva migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortuleţe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Minitortulete cu crema de dovleac

Minitortulete cu crema de dovleac

Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si cand avem o bezea tare adaugam

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Minitortulete

Minitortulete

Galbenusurile se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Wow in ce hal de fain arata!apetisant!!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    profesioniste!merge si in forme de silicon,metal,hartie de patiserie,aluatul e de chec.Oricum bravo!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Arată foarte bine minitortuleţul tău şi după ingredientele pe care le-ai pus şi modul de preparare, sunt şi foarte gustoase!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      interesanta si foarte apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - 250 g zahar tos
  • - 250 g margarina moale
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g faina
  • - 2 plicuri praf de copt
  • - 100 g stafide
  • - 1 lingurita pudra de scortisoara
  • - 1/2 lingurita ghimbir razuit
  • - 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • - 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura lichior Amaretto
  • - 100 g fructe de padure (congelate)
  • - 10 buc. cirese (din compot sau congelate)
  • - 200 g zahar pudra
  • - zeama stoarsa de la 1/2 lamaie
  • - 1 lingura apa rece
  • - 1 lingurita fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

Wow in ce hal de fain arata!apetisant!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine, cocos si portocale